'İki Ülke Bir Kalp' Resim Sergisi

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde, bir suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına resim sergisi açıldı

Maltepe'de, bir suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına resim sergisi düzenlendi.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde açılışı gerçekleştirilen 'İki ülke bir kalp' adlı sergide 'Geleneksel Aile Değerleri' temasıyla 30'a yakın sanatçının eseri sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Proje tasarımcısı ve '21. Yüzyılın Madonnası' Annelik Kültürü Destek ve Geliştirme Vakfı Başkanı Meryem Ermakova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'İki ülke bir kalp' kapsamında ilk olarak Türkiye’de bu sergiyi açmalarının kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Ermakova, Türkiye- Rusya arasında yaşanan birtakım gerginliklerin giderilmesi için bu tip çalışmaların önemli olduğunu belirtti. İki ülke arasında var olan dostluğu daha da ilerletme amacı taşıdıklarını vurgulayan Ermakova, 'Suikast sonucu hayatını kaybeden barış elçisi Karlov’un anısına düzenlediğimiz bu serginin iki ülke arasında yaratılmaya çalışılan gerginliklerin giderilmesine katkı sunacağına inanıyoruz.' dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın açılışını gerçekleştirdiği sergiye iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Serginin açılışından sonra, Rusya-Türkiye Halklar Diplomasisi Üniversitesinin açılacağı duyuruldu.
Kaynak: AA