Genç Kızın Piyano Aşkı Engel Tanımıyor

Eğitimci bir ailenin 3 çocuğunun en küçüğü olan down sendromlu 28 yaşındaki Eda Bayrak, küçük yaşlarda severek dinlediği Mozart'ın eserlerini şimdi piyanoda çalıyor Yaklaşık 3 yıldır özel ders alan Bayrak: 'En büyük hayalim şarkı söylemek ve sahnede piyano çalmak. Albüm ve klip çalışmam olsun, bir sürü aranjörlerim olsun istiyorum' Anne Ayşegül Bayrak: 'Kızımın iyi bir kulağı olduğunu zannediyorum. Bir müzik duyduğunda ilk melodisinden şarkının kime ait olduğunu hemen söyler'

MEHMET AKİF PARLAK - Gaziantep'te yaşayan Down sendromlu 28 yaşındaki Eda Bayrak, küçük yaşlarda severek dinlediği Mozart'ın eserlerini artık piyanoda çalarak kendisi gibi engellilere azmiyle ve yeteneğiyle örnek oluyor.

Sınıf öğretmeni anneyle matematik öğretmeni babanın 3 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya gelen Bayrak'ın ailesi, henüz bebekken down sendromu teşhisi konulan çocuklarını ilköğretimden sonra farklı branşlarda kurslarla destekledi.

Eğitimdeki başarısı, azmi ve çevresine dağıttığı pozitif enerjisiyle kendisi gibi down sendromlulara da model olan Bayrak'ın annesi, evdeki eski orglarıyla yeteneğini keşfettiği kızlarına müzik eğitimi de aldırdı.

Küçükken Mozart'ın eserlerini dinleyerek büyüyen genç kız, 3 yıldır aldığı piyano eğitimiyle Mozart'ın 9. senfonisini çalmayı başardı.

Duygularını dile getirirken gözyaşlarını tutamayan Eda Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyano çalmayı çok sevdiğini söyledi.

Mozart'ın eserlerini dinleyerek büyüdüğünü dile getiren Bayrak, 'İleride sahneye çıkıp büyük bir konser vermek istiyorum. En çok Mozart'ın parçalarını, Hatırla Sevgili ve Üsküdar'a Giderken şarkılarını çalıyorum. En çok sevdiğim Mozart. Kuzenimde Mozart'ın parçaları vardı. Ben hep onları dinlerdim ve onlarla büyüdüm. Onun parçalarını çalmaya devam edeceğim ve bu parçalarla ileride çıkıp büyük bir konser vereceğim. Benim en büyük hayalim şarkı söylemek ve sahnede piyano çalmaktır. Albüm ve klip çalışmam olsun, bir sürü aranjörlerim olsun istiyorum.' diye konuştu.

Piyanist Fazıl Say'ın da hayranı olduğunu söyleyen genç kız, 'Fazıl Say çok büyük bir piyanisttir. Ben onu çok seviyorum ve onun gibi olmak istiyorum. Onunla tanışmak ve çalışmak istiyorum. En büyük hayalim onunla sahnede beraber piyano çalmak.' dedi.

- 'Çok özel bir kızım var'

Bayrak'ın annesi Ayşegül Bayrak da Allah'ın kendisine bir hediye olarak gönderdiğini düşündüğü kızıyla gurur duyduğunu belirtti.

Yaşama sevinciyle dolu kızının müzik azminin kendisi gibi olan arkadaşlarına da örnek olduğunu ifade eden Bayrak, şunları kaydetti:

'Daha önce evimizde eskilerden kalma bir orgumuz vardı. Ben kendi nota bilgilerimle kızıma org çaldırmaya başladım. Baktım fena değil ondan sonra piyanoya merak sardı. Tanrı bana bunu bir hediye olarak verdi diye düşünüyorum. İlkokula başlayıncaya kadar tabii ki zorluklar çektim ama her dönemimde Allah'a şükrettim. Çünkü çok ama çok özel bir kızım var. Evde kendi işlerini kendisi yapıyor. Kahvaltısını hazırlar, bazen bize yöresel yemekler dahi yapıyor. Her gün kahvemi Eda'nın ellerinden içerim. Bu benim için inanılmaz bir mutluluktur.'

Kızının müziğe küçük yaşlarda merak sardığını anlatan Bayrak, 'Müziğe aşırı bir merakı ve sevgisi vardır. İyi bir kulağı olduğunu zannediyorum. Bir müzik duyduğunda ilk melodisinden şarkının kime ait olduğunu hemen söyler. Ondaki bu ilgiyi görünce özel ders aldırmayı düşündüm. Üçüncü yılımıza giriyoruz piyanoda. Haftada bir saat özel bir müzik kursuna gidip ders alıyor ve tabii ki evde de çalışmalarını sürdürüyor. En büyük isteğim kızımın ileride sahne almasını görmek.' diye konuştu.
Kaynak: AA