Falez Kıyı Bandında Kaçak Ve Ruhsatsız Yapıların Yıkımı

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: 'Bütün çabamız kıyılarımızı insanlarımızın kullanımına açmak'.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, birinci derece doğal sit statüsünde bulunan falez kıyı bandında gerçekleşen yıkımların hukukun bir gerekliliği olduğunu belirterek, 'Bütün çabamız kıyılarımızı insanlarımızın kullanımına açmak.' dedi.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eski Lara Caddesi'nde birinci derece doğal sit alanı içerisinde bulunan falez kıyı bandında bir koyda yer alan kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Koyda, ofis, kafe, tuvalet, duş, giyinme odaları gibi kullanıma sahip 21 yapının kaçak ve ruhsatsız olduğu belirlendi.

Yıkımların hukuk çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten Uysal, 'İşgalleri bir yaşam şekli haline kamusal hayatta dönüştürmemiz gerekiyor. Toplumumuzun kullanacağı yerse, toplumumuz kullanmalıdır. Bu anlamda biz kamu hukukunun gereğini yerine getiriyoruz. Kıyılarımızı, güzelliklerimizi, doğal alanlarımızı bütün insanlarımızla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bunu sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm kıyılar insanlarımızın kullanımına açık olmalıdır.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA