Dağda Mahsur Kalan Üç Kişi Kurtarıldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde yürüyüş için çıktıkları dağda mahsur kalan üç kişi kurtarıldı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde dağda mahsur kalan 3 kişi AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Ümit Cinkılıç (23), Aziz Ayyıldız (21) ve Nusret Kanbal (33), gündüz saatlerinde yürüyüş yapmak için Kuzdere Mahallesi Kesme Boğazı mevkisindeki Hasan Amca Deresi'ne gitti.

Bir süre sonra arazinin dağlık olması nedeniyle yönlerini kaybeden ve mahsur kalan gençler, 112'den yardım istedi. Cep telefonlarından koordinatları belirleyen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma ve itfaiye ekipleri, mahsur kalan üç kişiye 2 saatte sonra ulaştı.

Mahsur kalanlardan Nusret Kanbal, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece yürüyüş ve eğlence niyetiyle yola çıktıklarını, mahsur kalınca da 112'den yardım istediklerini söyledi.

Kurtarma ekiplerinin mahsur kalan kişilere ulaşmaya çalıştığı sırada yol güzergahında jeneratöre rastlandığı ve çevrede kazı çalışmaları yapıldığı belirlendi. Mahsur kalan üç kişinin uzağında bulunan jeneratörün şahıslarla bir ilgisi olmadığı anlaşıldı.

Sağlık durumlarının iyi olduğu gözlenen şahıslar, jandarma ekipleri tarafından ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

Kaynak: AA