Başkan Ataç Açıklaması 'Kimseye Ön Yargı İle Yaklaşmamalıyız'

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Bahçecikliler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret etti.

Başkan Ataç Açıklaması 'Kimseye Ön Yargı İle Yaklaşmamalıyız'
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile Sivrihisar Bahçecikliler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret eden Ataç, Bahçecikliler’in yanı sıra dernekte hazır bulunan Ümraniye ve Çevre Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleriyle de sohbet etti. Sivrihisar Bahçecikliler Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Ahmet Bacak ve Ümraniye ve Çevre Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Necati Yavuz, Başkan Ataç’a ve Milletvekili Çakırözer’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Dernek binasında üyeler uzun süre sohbet eden Başkan Ataç, Türkiye gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kendisine yöneltilen referandum sorularını da yanıtlayan Başkan Ataç, görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Şu mahalle ‘hayır’ diyecek, bu mahalle ‘evet’ diyecek, diye ön yargılı davranmamalıyız. Bu memleket meselesinde ulaşabildiğimiz kadar vatandaşımıza ulaşıp, referandumu anlatmalıyız. Fakat unutmamamız gereken en önemli konulardan biri de bu görüşmelerin saygı ve sevgi çerçevesinde olması gerektiğidir. Anlatalım, ikna etmeye çalışalım. Siyasi liderlerin ya da bürokratların şahsına yönelik açıklamalardan kaçınmalıyız” dedi.



“Tarafsızlık yemini hala geçerli olacak”

Referandum sonucunda “Evet” oylarının çoğunlukta olması halinde Türkiye’de nelerin değişeceğine de değinen Ataç, “Referandum Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Başkan sıfatındaki Cumhurbaşkanı, aynı zamanda bir siyasi partinin de genel başkanı olacak. Aynı zamanda da göreve başlamadan önce tarafsızlık yemini edecek. Bu, bir çelişkidir” ifadelerini kullandı.

"Referandum ile değiştirilmek istenen maddeleri iyi anlamamız lazım"

Başkan Ataç ile toplantıya katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, referandum hakkında konuştu.

Çakırözer, TBMM’deki görüşmelerden bahsederek, şunları kaydetti:

“Çalışmaların, konuşmaların tümünü Meclis TV’den takip edebilirsiniz. Bazı durumlarda yayını kesiyorlar fakat fırsat bulduğunuzda izlemenizi tavsiye ederim. Referandum ile değiştirilmek istenen maddeleri iyi anlamamız lazım. Bizler artık parti ayrımı gözetmiyoruz. Bu konu, siyasi parti, siyasi görüş ya da siyasi lider kavramlarını aşmış durumda. Bu konu artık bir memleket meselesi haline geldi.”
Kaynak: İHA