Albaraka Türk Hat Koleksiyonu Viyana'da

Albaraka Türk’ün hattezhip ve ebru koleksiyonu, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Viyana’da açılan sergiyle sanatseverlerle buluşturuldu Albaraka Türk Genel Müdür Utku: 'Sergiye çıkan bu eserlerin, devraldığımız kültürel mirasın aynı sorumlulukla gelecek nesillere taşınması için ilham kaynağı olacağını umut ediyoruz'.

Albaraka Türk’ün hat-tezhip ve ebru koleksiyonu, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Viyana’da açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Albaraka Türk açıklamasına göre, 'Türk Hat Sanatından Bir Seçki' isimli serginin açılışı, hat ve tezhip sanatının ustaları Prof. Dr. Uğur Derman ve Prof. Dr. Çiçek Derman'ın takdim ve sunumlarının ardından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Hat-tezhip ve ebru sanatını Viyana’ya taşıyan sergi, Albaraka koleksiyonuna ait yakın geçmişten ve günümüzden sülüs, nesih, muhakkak, reyhanî, celi talik ve celi sülüs dallarını içeren 24 eserden oluşuyor. Bunun yanı sıra Alparslan Babaoğlu’nun akkase tekniğiyle ebruladığı geçmiş ustalara ait 11 adet celi sülüs ve celi talik eser de sergide yer alıyor.

Bankanın sanata verdiği desteğin artarak devam edeceğini belirten Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, 'Dünyanın dört bir yanında hat, tezhip ve ebru sanatının gelişmesi için bu sergilerle önemli adımlar atıyoruz. Bugüne kadar koleksiyonumuza ait sanat eserleri Amerika Birleşik Devletleri, Küba, Macaristan, Polonya, Almanya gibi dünyanın farklı noktalarında sergilendi. Şimdi ise Yunus Emre Enstitüsü tarafından Avusturya’nın başkenti Viyana’da sanatseverlerle buluştu. Dikkatli ve özenli bir çalışma sonunda Albaraka koleksiyonuna dahil edilen ve sergiye çıkan bu eserlerin, devraldığımız kültürel mirasın aynı sorumlulukla gelecek nesillere taşınması için ilham kaynağı olacağını umut ediyoruz.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA