15 Temmuz Demokrasi Zaferi Konferansı Düzenlendi

Afyonkarahisar'da '15 Temmuz Demokrasi Zaferi' Konferansı düzenlendi.

Rehberlik Araştırma Merkezinde (RAM) düzenlenen konferansa AK Parti İstanbul Milletvekili ve Küreselden Yerel Platformu Başkanı Metin Külük, konuşmacı olarak katıldı.

Külünk, 15 Temmuz darbe girişiminin ve ona karşı verilen mücadelenin, Çanakkale Savaşı gibi sürekli hafızada kayıt altında durması gerektiğini belirterek, 15 Temmuz'da İstanbul ve Ankara’da insanların canlarını vererek iradelerini ortaya koyduğunu söyledi.

O gecede şehit olan iki kişinin ailesini dün ziyaret etiğini anlatan Külünk,

Dün iki şehit evini ziyaret ettiğini ifade eden külünk, şöyle konuştu: 'Niye Murat şehit oldu? Niye Çetin şehit oldu? O akşam evlerinde oturabilirlerdi. Niye Türk Telekom’un önüne çıktı? Türk Telekom’un teslim etmemek için o alçaklara direndiler. Çetin de köprüde şehit oldu. Niçin?' diye konuştu.

Külünk, Türkiye'nin karşılaştığı siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkların arkasında hep aynı aklın yer aldığını dile getirerek, ülke ne zaman onların istedikleri istikametten ayrılsa ya sağ sol çatışmasıyla ülke evlatlarının toprağa verdirildiğini ya da ekonomik krizlerle milleti yağ kuyruklarına sokarak hizaya getirmek istediklerini belirtti.

Kaynak: AA