Yaban Hayatı İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Son yılların en soğuk kış günlerinin yaşandığı Bingöl'de, yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için yemleme çalışması yapıldı Kentte son 3 ayda doğaya 6 bin kilogram sakatat, ot ve buğday bırakıldı.

Bingöl'de kar yağışının ardından yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar için yemleme çalışması gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için Sancak beldesi ile Kiğı ve Adaklı ilçe kırsalına yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde orman mühendisi Arzu Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralık ayından bu yana il genelinde yaban hayvanları için 6 bin kilogram sakatat, ot ve buğday bıraktıklarını söyledi.

Çalışmaların düzenli devam ettiğini ifade eden Yılmaz, vatandaşların da yem bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için duyarlı olmasını isteyerek, şunları söyledi:

'Bingöl'de bu yıl kar yağışı beklenenden fazla gerçekleşti. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yabani hayvanlarda yem bulmakta güçlük çekiyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak ihtiyaç duyulan tüm bölgelerde yemleme çalışması yapıyoruz ve bu çalışmalarımız düzenli olarak devam edecektir.'

Öte yandan, yemleme çalışması yapılırken tilki, kurt, domuz ve yabani keçiler de objektiflere takıldı.

Kaynak: AA