Uzaya Çıkan İlk Türk Kozmonot Bursa'da

Uzaya çıkan ilk Türk kozmonot Döven, İstanbul'dan kendi kullandığı uçakla 14 dakikada geldiği Bursa'da Yunuseli Havaalanına indi.

Uzaya çıkan ilk Türk kozmonot Durmuş Döven, Yunuseli Havaalanını test etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin öncülüğünde faaliyetleri başlatılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 yıl aradan sonra yeniden hizmete açılan Yunuseli Havaalanı, havacılık sektörünü hareketlendirdi.

Havacılık firmalarının yoğun ilgi gösterdiği Yunuseli Havaalanı bugün ise uzaya çıkan ilk Türk kozmonot Reysaş Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven'i ağırladı.

Döven, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından hareket ederek, kendi kullandığı TC-REY uçağıyla 14 dakikada geldiği Bursa'da Yunuseli Havaalanına iniş yaptı.

- Uçağı ben sürdüm

Bursa'da kısa bir gezinti yapıp yeniden İstanbul'a dönmek üzere kente gelen Döven, Yunuseli Havaalanını kendi uçağıyla test ederek, 'Yunuseli Havaalanı'na ilk inen kişi olmaktan dolayı gurur duydum, çok da keyif aldım. Bunu kim yaptıysa yüzlerce, binlerce teşekkür etmek lazım.' dedi.

Döven, bazen İstanbul'dan kalkıp Yenişehir'e indiğini belirterek, 'Şimdi gerçekten Bursa'nın içinde bir havaalanını görmekten mutlu oldum. Uzun yıllar önceden birileri düşünmüş pozitif bir hareketi yapmış ama kullanılmıyordu şimdi gururla kullandım ve düzenli de geleceğim. Osmangazi Köprüsü hızlanmış olabilir ama bence bu havaalanı hızı ondan daha fazla olduğu için bugün İstanbul'dan kalkıp arkadaşlarımla kendi uçağımı kendim kullanarak buraya geldim. Acayip de mutluyum, çok da keyif aldım.' diye konuştu.

Kaynak: AA