Trabzon'un Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından masa tenisi ve satranç turnuvası düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Akçaabat spor salonundaki masa tenisi ve Beşirli tenis kortundaki satranç turnuvasının açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptı.

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü münasebetiyle önemli turnuvalar gerçekleştirdiklerini belirten Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

'Canlarını gözlerini kırpmadan vatan için feda etmiş olan atalarımızın şehadetleri ile bizlere bağımsız bir Cumhuriyet hediye etmelerinin, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla düzenlediğimiz turnuvalarda buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Trabzon, 99 yıl önce atalarımızın verdiği mücadeleyle kurtulmuş ve ülkemiz Cumhuriyete kavuşmuştur. Atalarımızın bize bıraktığı bu kutlu vatanı, tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatanı ile gelecek nesillere bırakmak vazifesini en iyi şekilde ifa edeceğiz. Bugün de ülkemiz üzerinde hesaplar yapanlarının hesaplarını boşa çıkartacağız. Bu ülke bölünmez bütünlüğünü ilelebet muhafaza edecek. Tüm Trabzon'un kurtuluş günü kutlu olsun.'

Kaynak: AA