Trabzon'da 'Model Gemi' Kursu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 'model gemi' kursuna yoğun ilgi gösteriliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, eğitim, spor, el sanatları, geleneksel sanatlar, yabancı dil, bilgisayar, teknoloji gibi birçok farklı branşta açılan kurslarda eğitimler devam ediyor.

Bugüne kadar 9 bin 500 kursiyere eğitim veren Büyükşehir Belediyesince ilk kez düzenlenen 'model gemi' kursuna vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ifade edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (TRAMEK) hizmet binasında devam eden kursların ardından açılacak olan 'model gemi' kurslarına başvuruların, yoğun talep nedeniyle sona erdiği aktarıldı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye olarak bir okul gibi eğitim verdiklerini belirtti.

Farklı branşlarda kurslar açtıklarını aktaran Başkan Gümrükçüoğlu, yeterli sayıda talep gelmesi durumunda her ilçede istenilen kursların rahatlıkla açılabildiğini kaydetti.

Model gemi kursunun devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, 'İleriki dönemlerde açılacak olan kurslarımız için de şimdiden başvuruların tamamlandığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bu kursumuz sayesinde insanlarımız, el sanatlarını geliştirebildikleri gibi ciddi şekilde ek gelir elde edebilecekleri meslek sahibi oluyorlar. Kursumuzun sonunda kursiyerlerimizin eserlerini, sergiyle vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA