Tavşan Satarak Çocuklarını Okutuyor

Hanönü ilçesinde yaşayan Süleyman Çamlı (55), eşini kaybettikten sonra bahçede yetiştirdiği tavşanları satarak 2 çocuğunu okutma mücadelesi veriyor.

İlçenin Hocavakıf köyünde yaşayan, il merkezi ve ilçelerde geçici işlerde çalışarak geçimini sağlayan Çamlı, 6 yıl önce eşini kaybedince 9 ve 11 yaşlarındaki çocuklarına baktığı için köyden ayrılamadı.

Köyde bir iş yapmaya karar veren Çamlı, bir arkadaşından aldığı tavşanları yetiştirerek satmaya başladı.

Çamlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin yaşadığı günlerde Hanönü ilçesine giderek günlük işlerde çalıştığını belirtti.

Eşinin vefat etmesinin ardından çocuklarını bırakamadığı için köyden uzağa gidemediğini belirten Çamlı, 'Ailemin geçimini de sağlamak zorundaydım. Artık çocuklarımın hem annesi hem de babasıydım. Bu yüzden köydeki evimin bahçesinde tavşan beslemeye başladım.' dedi.

İlçe pazarında tavşanları büyüklüklerine göre 15-30 liradan sattığını anlatan Çamlı, özellikle kız çocuklarının tavşanları çok sevdiğini kaydetti.

Daha çok ilkokul öğrencilerinin aldığı tavşanlardan pazarın olduğu günlerde 10-15 tane sattığını bildiren Çamlı, böylece çocuklarına bakabildiğini ifade etti.

Kaynak: AA