'Ocak' Adlı Tiyatro Oyununun Galası Gerçekleştirildi

OBBKT'nin sahnelediği oyunda, geçim sıkıntısına rağmen bir arada tutunan ailenin yaşamı konu ediliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), 'Ocak' adlı tiyatro oyununun galasını gerçekleştirdi.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Ufuk Ersoy'un yönettiği oyunda, Yeliz Varol, Rıfat Çol, Mürüvvet Aydın, Denizhan Kırkkaya, Emrullah Yazıcı, Murat Güneytepe ve Nilsu Namlı rol alıyor.

Türkiye'de 1960'lı yıllarda emekçi ailenin yaşadığı geçim sıkıntısına rağmen bir arada durma çabasının anlatıldığı oyunun sahne amirliğini Gamze Saylan Gündüz, kostüm sorumluluğunu Bülent Korkmaz, ışık ve müzik tasarımını ise Zafer Bozdağ üstleniyor.

Müzik efektleri Murat Türkmen, dekoru Murat Çavuş ve Cemal Arslan'a ait oyunun ışık kumanda sisteminde ise İmdat Akyıldız görev alıyor.

Oyun, protokol üyelerinin katılımıyla OBBKT'de gerçekleştirilen kokteylin ardından sahnelendi.

- 'Hedef, 26 bin seyirciye ulaşmak'

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, oyunun ardından yönetmen Ersoy ve oyuncuları tebrik ederek çiçek sundu.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, geçmiş dönemde yaşananların anlatıldığı oyun sayesinde büyüdükleri zamanı yeniden anımsadıklarını söyledi.

Tiyatronun, iki çocuk, iki de yetişkin oyunu sahneye koyduğunu belirten Yılmaz, 'Henüz sezonun başı olmasına rağmen, oyunlarımızı seyreden sayısı 20 bini geçti. Geçen seneki 26 bin seyirci sayısını inşallah bu yıl ikiye katlayacağız. Bu salonun her oyunda hınca hınç dolmasını temenni ediyorum.' dedi.

OBBKT Genel Yayın Yönetmeni de olan Ufuk Ersoy, sahneledikleri oyunlarla kentin kültür ve sanat yaşamına ışık tutmaya devam ettiklerini vurguladı.

Sezona, 'Ayyar Hamza' adlı oyunla başladıklarını anımsatan Ersoy, oyunları 19 ilçede sanatseverlerin beğenisine sunduklarını ifade etti.

Ersoy, yeni oyunla Orduluların huzurunda olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, her ailenin seyretmesi gerektiğine inandığı oyuna herkesi davet etti.

Kaynak: AA