Kuzey Kore, Kim Jong-Un'un Ağabeyinin Otopsi Sonucunu Tanımayacak

Kuzey Kore, Kim Jong-Un'un Malezya'da uğradığı suikast sonucu öldürülen üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın otopsi sonuçlarını kabul etmeyeceğini bildirdi.

Kuzey Kore Büyükelçisi Kang Chol, Kuala Lumpur'daki morgun önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malezya'nın otopsiyi 'tek taraflı yürüttüğünü ve Kuzey Korelilerin dahil olmasını engellediğini' söyledi.

Bu durumun 'uluslararası hukuka ve konsolosluk yasalarına' aykırı olduğunu söyleyen Kang, 'Kati surette otopsi sonucunu reddedeceğiz.' dedi.

Kang, Malezya'nın 'bir şeyleri saklamaya çalışıyor ve ülkesine karşı düşman güçlerle dolap çeviriyor olabileceğini' savundu.

Kim Jong-nam'ın cenazesi, 15 Şubat'ta otopsi yapılmak üzere Kuala Lumpur devlet hastanesine getirilmişti.

Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-il ile Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim'in evlilik dışı ilişkilerinden dünyaya gelen Kim Jong-nam, herhangi bir resmi unvanı olmaksızın yurt dışında yaşıyordu.

Merkezi Güney Kore'de bulunan Chosun TV kanalı, kimliği belirlenemeyen iki kadın ajanın Malezya'daki bir havaalanında Kim Jong-nam'a zehirli iğneyle saldırı düzenlediğini iddia etmişti.

Kaynak: AA