KASİAD Olağan Genel Kurul Toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: '(Referandumdan 'Evet' çıktığında) Referandumun sonuçlarından biri cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında cumhuriyet tarihi boyunca rastladığımız anlaşmazlıklara son verecek olmasıdır' 'Süleyman Demirel ile Tansu Çiller, Turgut Özal ile Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel ile Turgut Özal, Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit, aşağı yukarı hep sıkıntı var. Şimdi bu insanların hepsi mi kötüydü? Hepsi mi geçimsizdi? Hayır. Sistemde bir sıkıntı var' 'Bu referandumda 'evet' çıktığında koalisyonlar ebediyyen son bulacak'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anayasa değişikliği referandumunda sonuç 'evet' çıktığında cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında cumhuriyet tarihi boyunca rastlanılan anlaşmazlıklara son verileceğini söyledi.

Özlü, Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KASİAD) Olağan Genel Kurul Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, kendisinin Düzceli olduğunu, küçükken babasının, 'Düzce'nin eskiden Kastamonu'ya bağlı' olduğunu söylediğini, bu sebeple kendisini aynı zamanda Kastamonulu da hissettiğini kaydetti.

Kastamonu denildiğinde aklına gelen bir anısını paylaşmak istediğini ifade eden Özlü, şunları dile getirdi:

'1980-1990 arasında İstanbul'daydım. Bir arkadaşım vardı, Kastamonuluydu, trafik kazasında onu kaybettik, Allah rahmet eylesin. Şimdi biz öğrenciyiz, Beşiktaş'taydık, acıktık paramız da yok. 'Yurtta yemek yeriz' dedim. O da 'ben bu sorunu çözeceğim' dedi. Beşiktaş'ta rastgele bir pastaneye girdik. Selam verdi 'Ben Kastamonuluyum' dedi, pastaneci de 'Ben de Kastamonuluyum' dedi. 'Neresinden falan'… Sonra pasta, börek, çay, kahve karnımızı doyurduk. Arkadaşımın da pastanecinin de Kastamonulu olması o gün bizim karnımızı doyurdu.'

Özlü, Genel Kurulun başarılı geçmesini temenni ederek, '15 milyon nüfusu olan İstanbul'da Kastamonuluların bir dernek çatısı altında bir araya gelmesi son derece önemli. Bu birlik ve beraberlik ruhunuzun devam etmesini temenni ediyorum.' diye konuştu.

Bakan Özlü, bu yılın 2016 yılından çok daha iyi olacağını belirterek, ekonomide bir toparlanma dönemi olacağını, hükümetin çok sayıda karar aldığını, alınan kararların uygulanmasının henüz başında olunduğunu, iş dünyasına ve ekonomiye yansımasının daha tam gerçekleşmediğini kaydetti.

Gelecek bir ay içerisinde 10,3 milyar liralık sıcak paranın KOBİ'lerle buluşacağını ifade eden Özlü, 'Varlık Fonu, BES ve diğer ekonomik tedbirlerin inşallah meyvesini yakın zamanda alacağız.' dedi.

- 'Koalisyonlar ebediyyen son bulacak'

Özlü, referandum sürecinin yaklaştığını ve önemli olduğunu anlatarak, mecliste çok hızlı karar alamadıklarını kaydetti.

Referandumun önemine değinen Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Devletin hızlı karar alma ve çalışmaya ihtiyacı var. Bu referandumda 'evet' dediğimizde ne olacak? Referandumda ortaya çıkacak sonuçlar geleceğimiz için. Bu referandumda 'evet' çıktığında koalisyonlar ebediyyen son bulacak. Tarihimize baktığımızda her zaman başbakanlar ile cumhurbaşkanı arasında bir problem, sürtüşme var. Bunun çok sayıda örneği vardır. Süleyman Demirel ile Tansu Çiller, Turgut Özal ile Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel ile Turgut Özal, Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit, aşağı yukarı hep sıkıntı var. Şimdi bu insanların hepsi mi kötüydü? Hepsi mi geçimsizdi? Hayır. Sistemde bir sıkıntı var.

Sistem yetkileri sorumsuz tuttuğu cumhurbaşkanına veriyor, sorumlu tuttuğu başbakanın bir kısım yetkilerini paylaştırıyor. Referandumun sonuçlarından biri de cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında cumhuriyet tarihi boyunca rastladığımız anlaşmazlıklara son verecek olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü arasında bile son dönemde sıkıntı vardı.'

Özlü, bakanlık olarak Türkiye'nin sanayicilerinin teknoloji yoğun ürünler üretmelerini istediklerini, mevcut sistemi buna göre yapılandırdıklarını vurgulayarak, referandum sürecinde Kastamonu'ya da geleceğini bildirdi.

Bakan Özlü'nün konuşmasının ardından Genel Kurul çalışmalarına geçildi.
Kaynak: AA