Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

'Demokrasimizi daha da güçlendirecek bir düzenlemeyi getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getiriyoruz. Gayet basit. Başbakanlıkla cumhurbaşkanlığını birleştiriyoruz ve bir hükümet oluşuyor' 'Allah'ın izniyle 16 Nisan günü vesayetin kökünü hep birlikte kazıyacağız, 'Evet' diye kazıyacağız'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Demokrasimizi daha da güçlendirecek bir düzenlemeyi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getiriyoruz. Gayet basit. Başbakanlıkla cumhurbaşkanlığını birleştiriyoruz ve bir hükümet oluşuyor.' dedi.

Elvan, Tarsus ilçesinde doğuştan sağ gözü görmeyen ve Ankara'da başlanan tedaviyle 3 ayda yüzde 10 görmeye başlayan Özlem ve Hasan Kuzu çiftinin ikinci çocuğu Öykü bebeği ziyaret etti. Aileden tedavi süreci hakkında bilgi alan Elvan, Öykü bebeğe çeşitli hediyeler verdi.

Bakan Elvan, daha sonra AK Parti Silifke Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kurt'un belediye düğün salonunda düzenlenen düğün merasimine katıldı. Çiftin nikahında şahitlik yapan Elvan, çifte evlilik hakkında tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra AK Parti Erdemli İlçe Başkanlığının Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Şubat Ayı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Elvan, 2001'de meşakkatli bir yola çıktıklarını, 14-15 yılda birçok zorlukla karşılaştıklarını söyledi. 2002'de 'Yeter söz milletindir' dediklerini ifade eden Elvan, şöyle devam etti:

'Çünkü milli irade baskı altındaydı. Halkla milletin bütünleşmesi söz konusu değildi. Devlet bir tarafta, millet bir taraftaydı. O günden bugüne kadar önümüze çok büyük engeller çıkardılar. Tabiri caizse engelli bir koşu gerçekleştiriyorduk. Biz koşmaya çalışıyorduk ama önümüze engeller konuluyordu. O engelleri teker teker aştık. Artık 16 Nisan'dan itibaren engelli koşu yapmak istemiyoruz, 'Evet' diyerek gerçek anlamda koşmak istiyoruz.'

- '16 Nisan günü vesayetin kökünü hep birlikte kazıyacağız'

Bakan Elvan, özellikle son yıllarda yaşananlara bakıldığında dünyanın çok kritik bir süreçten geçtiğini aktararak şunları söyledi:

'Bu süreçte güçlü liderliğin önemi daha da artıyor ki Allah'a çok şükür öyle güçlü bir lidere, bir dünya liderine sahibiz ki liderimizle Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duymalıyız. Türkiye birçok darbeyle karşı karşıya kaldı. 1960, 1980, 70'li yıllarda birkaç kez Türkiye'de vesayet milli iradenin üzerine geçti ve Türkiye maalesef zor günler geçirdi. Hatırlayınız 15 Temmuz'u. O geceyi hiçbir zaman unutmayacağız. Sizler demokrasiye ne kadar güçlü bir şekilde sahip çıktığınızı tüm dünyaya gösterdiniz. Tüm dünya Türk milletinin demokrasi aşığı olduğunu gördü. Milli irade dışında başka hiçbir iradeyi tanımayacağını gördü ve yine o gece bir lider sahneye çıktı. Recep Tayyip Erdoğan dedi ki 'Sevgili kardeşlerim sizleri sokaklarda, meydanlarda, havaalanılarında görmek istiyorum, milli iradeye sahip çıkmanızı istiyorum' dedi. Siz de bir bütün olarak sokakları doldurdunuz. Öyle güçlük bir lidere sahibiz ki vesayete geçit yok ama vesayeti tamamen kaldırdık mı diye sorarsanız, tam manasıyla kaldıramadık. Allah'ın izniyle 16 Nisan günü vesayetin kökünü hep birlikte kazıyacağız, 'Evet' diye kazıyacağız.'

Elvan, milli irade ve milletten korkanların anayasa değişikliği karşısında akıllara gelmeyen yalan ve hileleri vatandaşlara anlatmaya çalıştıklarını anlattı. Bu milletin ne yaptığını, istiklali ve istikbali için kimin savaşacağını, mücadele edeceğini çok iyi bilen bir millet olduğunu dile getiren Elvan, şöyle konuştu:

'Onun için bunlar daha milletimizi tanımadılar, milletimizden korkuyorlar. Diyorlar ki 'Tek adam dönemi başlayacak.' Halbuki tek adam dönemini yaşatan AK Parti değildir. Tek adam dönemi onların iktidarları döneminde olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi tek adam dönemini çok iyi bilir ama bizim bildiğimiz çok iyi bir şey var o da demokrasi, insan hakları, hak ve özgürlüklerdir. Kalkınmadır, büyümedir, gelişmedir. Bizim bildiğimiz şeyler bunlardır. Bizim onlardan farkımız bu. Demokrasimizi daha da güçlendirecek bir düzenlemeyi getiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getiriyoruz. Gayet basit. Başbakanlıkla cumhurbaşkanlığını birleştiriyoruz ve bir hükümet oluşuyor. Bugün cumhurbaşkanına hiçbir şekilde ne yargılanma hakkı vardır ne de yapmış olduğu icraatlar nedeniyle hesap sorulma şekli vardır. Sadece ve sadece vatana ihanetten yargılanabilir ama biz diyoruz ki gerçek anlamda milli irade hakim olacak. Eğer milletin seçmiş olduğu kişi yanlış yaparsa meclise de hesap verecek, yargıya da hesap verecek diyoruz.'
Kaynak: AA