İBB, 15 Temmuz Derneği İle Protokol Yapacak

Protokol kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimine karşı farkındalık ve mücadele kültürü oluşturulması amaçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile 15 Temmuz Derneği arasında, 15 Temmuz darbe girişimine karşı farkındalık ve mücadele kültürü oluşturulması için protokol imzalanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında '15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin Ortak Hizmet Protokolü' yapılmasıyla ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Protokolle, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gazilere yapılması planlanan yardım ve faaliyetlerin koordineli gerçekleştirilmesi, yardım projelerinin hazırlanması ve uygulanması amaçlanıyor. Protokol kapsamında, darbe girişimi, ulusal ve uluslararası platformlarda anlatılacak.

Darbe girişiminin ulusal ve uluslararası toplumun hafızasında canlı tutulmasını sağlayacak organizasyonlar, milli birlik ve beraberlik şuurunu artırarak, yaygınlaştırılması için eğitim, araştırma ve iletişim projeleri geliştirecek faaliyetlerin gerçekleştirilmesi hedeflenen protokol kapsamında, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının sosyal durumlarının tespiti, iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Protokol kapsamında seminer, konferans ve organizasyonlar da düzenlenecek.
Kaynak: AA