Eskişehir'den Kısa Kısa

Meşk Derneği, Eskişehir'de verdiği konserle müzik ziyafeti verdi.

Tepebaşı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, şefliğini İsmet Göksel'in yaptığı öğretmen, esnaf, muhasebeci, işçi ve çeşitli meslek gruplarına mensup kişilerden oluşan grubun konseri yaklaşık 2 saat sürdü.

Konser sırasında koro üyelerine eşlik eden dinleyiciler, grubu ayakta alkışladı.

- 'Unutkanlık mı Alzheimer mi?' söyleşisi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Acıbadem Hastanesi iş birliğiyle 'Unutkanlık mı Alzheimer mı?' sağlık söyleşisi düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, psikiyatri uzmanı Dr. Rabia Ay, Taşbaşı Kültür Merkezi'ndeki söyleşide Alzheimer hastalığının sebepleri ve tedavisi konularında bilgiler verildi.

Söyleşiye katılan vatandaşlar, Alzheimer hastalığı hakkında faydalı bilgiler aldıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

- Öğrencilerin yaptığı köpek kulübeleri yerleştirildi

Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan köpek kulübeleri, Odunpazarı Belediyesi tarafından boyanarak yerleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehit Fazıl Yıldırım Anadolu Lisesi Etik Kulübü öğrencileri 'Hayat Bir Bütündür Projesi' kapsamında sokak köpekleri için 4 kulübe yaptı.

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ise bu kulübelerin çatılarını kaplayarak, boyama işlemini gerçekleştirdi.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü de kulübeleri Sultandere Mahallesi'ndeki farklı alanlara yerleştirdi.

Kaynak: AA