Erdoğan Açıklaması Bir İnsanın Karakterinde Tarafsızlık Olur Mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ya böyle şey olur mu? Cumhurbaşkanı olacaksın, kurucusu olduğu partiyle ilişkin kesiliyor. Bir insanın karakterinde tarafsızlık olur mu? Olmaz! Gerçekçi olmak lazım" dedi.

Erdoğan Açıklaması Bir İnsanın Karakterinde Tarafsızlık Olur Mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, “Eski dönemde çok tartışılan sıkı yönetim artık kalkıyor. Bu ülkede artık sıkı yönetim olmayacak. Bunun yerine zorunlu durumlarda OHAL ilan edilerek sorunların üstesinde gelinmesi imkanı getiriliyor. Getirdiğimiz bir diğer yenilik ise, cumhurbaşkanının partisi ile ilişiğini kesme şartını ortadan kaldırıyoruz. Ya böyle şey olur mu? Cumhurbaşkanı olacaksın, kurucusu olduğu partiyle ilişkin kesiliyor. Bir insanın karakterinde tarafsızlık olur mu? Olmaz! Gerçekçi olmak lazım” dedi.



Türkiye’de rejimin değil, sadece sistemin değiştiğini belirten Erdoğan, kabinede 18 ile 25 yaş arasında bakanlar görmek istediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, “İnşallah 18-25 yaş arası bakanlar, milletvekilleri görmek istiyoruz. Bugün dünyanın dev şirketlerini 25-30 yaşında gençler yönetiyor. Ama bunların kafası basmaz bu işe. Biz gençliğimizle iftihar duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA