'En Çok İstihdamı Her Zaman Tekstil Sektörü Yaratıyor'

Kariyer.net Üst Yöneticisi Uysal: 'Geçmişten bugüne en çok istihdam yaratan sektörler incelendiğinde ilk sırada her zaman tekstil olduğu görülüyor. Tekstili takip edenler ise yapı, üretim ve hizmet sektörleri olarak gerçekleşiyor' '2016'da istihdamda en çok yükseliş gösteren sektör sağlık' 'Her ay kariyer.net üzerinden 8 milyon ilan başvurusu gerçekleşiyor'

GÖKHAN YILDIZ - Kariyer.net Üst Yöneticisi (CEO) Fatih Uysal, 'Geçmişten bugüne en çok istihdam yaratan sektörler incelendiğinde ilk sırada her zaman tekstil sektörünün olduğu görülüyor. Tekstili takip edenler ise yapı, üretim ve hizmet sektörleri olarak gerçekleşiyor.' dedi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2016'da istihdamda en çok yükseliş gösteren sektörün sağlık olmasının dikkati çekici bir durum olduğunu ve sağlık sektöründe verilen iş ilanlarının incelediğinde geçen yıllara göre sürekli artış trendinde olduğunu söyledi.

Uysal, '2015 yılında istihdamın lider sektörlerine bakıldığında sağlık 7. sıradayken 2016 yılını 4.sırada tamamladı ve trendlere bakarak bu yükselişini 2017 yılında da sürdüreceğini öngörmek mümkün. Ayrıca yine 2016 yılı başında en çok istihdam yaratan ilk 10 sektör arasında gıda sektörü yer almazken son aylarda listeye girmeyi başaran gıda sektörünün de yükselişte olduğunu görüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Geçmişten bugüne kadar en çok istihdam yaratan sektörler incelendiğinde ilk sırada her zaman tekstil sektörünün olduğunu belirten Uysal, tekstili takip edenlerin yapı, üretim ve hizmet sektörleri olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

- 'Her ay kariyer.net üzerinden 8 milyon ilan başvurusu gerçekleşiyor'

Kariyer.net platformu üzerinde adaylar kendilerine uygun iş ilanlarına erişirken işverenler de pozisyonlarına en uygun adayları öz geçmiş havuzu içerisinden kendilerinin de seçebildiğini belirten Uysal, şunları kaydetti:

'Bu anlamda doğru aday ile doğru işverenin buluşabilmesi için teknolojik yatırımlarımızı güçlendiriyor ve İnsan Kaynakları (İK) departmanlarının süreçlerini kolaylaştıracak altyapı çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sektörlerdeki dönemsel ihtiyaçlara ve öne çıkan farklı pozisyonlara göre Kariyer.net üzerinden iş başvurusu yapan aday profili de değişkenlik gösteriyor. Kariyer.net bünyesindeki 24 milyon öz geçmiş arasında hem beyaz yaka hem de mavi yaka aday profilleri mevcut. Öz geçmişlerin içerisinde her ay Kariyer.net üzerinden 8 milyon ilan başvurusu gerçekleşiyor.'

Uysal, 'İK'nın dijitalleşmesi çok önemli. Şirketlerde dijital kültürünün oluşması da çok önemli. Çalışanların gayet dijital olduklarını görüyoruz. Eskiden dijital doğanlar ve yetişkinler arasında ciddi bir aralık vardı ama bu mesafe yetişkin çalışanlar lehine kapandı. Artık dijital dünyayla herkes haşır neşir oluyor.' diye konuştu.

Şirketlerin önündeki engellerin çalışanlar olmadığını, asıl engelin İK süreçlerinin dijitalleşmesi olduğunu belirten Uysal, 'Bu noktada araştırmalar gösteriyor ki; dünyadaki bir çok şirket için İK'nın dijitalleşmesi çok büyük bir öncelik değil. Öncelik sıralamasında oldukça altta yer alıyor. Aslında 4. Endüstri devrimi için öncelendirilmesi gereken dijital İK süreçleri. Biz de kariyer.net olarak çeşitli çözümler sunuyoruz.' açıklamasında bulundu.

Uysal, dünyanın artık mobile geçtiğini her şeyin cepten yönetilmeye çalışıldığını belirterek 'Kariyer.net, cep uygulamasında 250 binin üzerinde indirildi. Tüm işe alım süreçleri artık direkt akıllı telefondan yönetilebiliyor.' şeklinde konuştu.

Uysal, teknolojinin kullanıldıkça İK süreçlerinin de daha kaliteli hale geldiğini kaydetti.

Kaynak: AA