CHP Yalova Milletvekili İnce Açıklaması

'Bizim 1876'dan bu yana 140 yıllık bir demokrasi mücadelemiz var. Hep iyiye doğru gitmişiz. Arada kesintiler olmuş. Şimdi biz bunu, 140 yıllık mücadeleyi bir kalemde silip atamayız'

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 'Bizim 1876'dan bu yana 140 yıllık bir demokrasi mücadelemiz var. Hep iyiye doğru gitmişiz. Arada kesintiler olmuş. Şimdi biz bunu, 140 yıllık mücadeleyi bir kalemde silip atamayız.' dedi.

CHP Yalova İl Başkanlığı tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Neden Hayır Diyoruz?' paneline konuşmacı olarak katılan İnce, Türkiye'de demokrasinin uzun yıllar sonra belirli bir noktaya geldiğini söyledi.

Bu kazanımların heba edilemeyeceğini belirten İnce, 'Bizim 1876'dan bu yana 140 yıllık bir demokrasi mücadelemiz var. Hep iyiye doğru gitmişiz. Arada kesintiler olmuş. Şimdi biz bunu, 140 yıllık mücadeleyi bir kalemde silip atamayız. Kadı vardı cumhuriyetten önce. Şimdiki hakimlerin, savcıların yerine kadı vardı. Mesela padişah kadı atayamazdı. Kadıyı şeyhülislam atardı.' dedi.

Anayasa değişikliğiyle ilgili maddelere de değinen İnce, 'Gelelim şu 18 maddeye. Birinci madde 'yargı bağımsız ve tarafsızdır' diyor. Şu anki anayasamızda 'yargı bağımsızdır' diyor. Onlar yanına bir de tarafsızdırı ekliyorlar. 'Bunda ne var?' diyebilirsiniz. Öyle değil. Yargı taraftır, taraf. Yargı cumhuriyetten, demokrasiden, Atatürk’ten, insan haklarından yana taraftır.' diye konuştu.

Panele Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
Kaynak: AA