Bursa'da 'FETÖ' Bahanesiyle Telefon Dolandırıcılığı

Gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Bursa'da, telefonla aradıkları 2 kişiyi, kendilerini FETÖ soruşturmasını yürüten savcı ve polis olarak tanıtarak toplamda 40 bin lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi'nde, Barış G. (33) ve İmdat B. (27), Y.M. ve G.M'yi arayarak kendilerini FETÖ soruşturmasını yürüten savcı ve polis olarak tanıttı.

Y.M. ile G.M'ye banka hesaplarının FETÖ terör örgütü üyelerince ele geçirildiğini söyleyen dolandırıcılar, 'Hesaplarınıza bloke konulacak ancak paranızı bankadan çekin gelen arkadaşlara verin.' dedi.

Banka hesaplarındaki paraları çeken Y.M. ile G.M. toplamda 40 bin lirayı gelen kişilere teslim ettikten sonra dolandırıldıklarını anlayıp polise giderek şikayetçi oldu.

Soruşturmaya başlayan polis ekipleri, başka bir vatandaşı aynı yöntemle dolandırmaya çalışan Barış G. ile İmdat B'yi banka önünde suçüstü yaparak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler önceki suçlarını da itiraf etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İmdat B. 'dolandırıcılık' suçundan tutuklanırken Barış G. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: AA