Avustralya'da Beyaz Gece Etkinlikleri

Melbourne’de yüzbinlerce kişi, Beyaz Gece etkinliklerine katıldı.

Avustralya’nın Melbourne kentinde yüzbinlerce kişinin katıldığı Beyaz Gece etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Melbourne şehir merkezinde bu yıl 5'incisi düzenlenen ve sabaha kadar devam edecek Beyaz Gece’deki etkinlikleri görmek isteyen yüzbinlerce Avustralyalı kent merkezine akın etti.

Kraliyet Sergi Sarayı, Melbourne Müzesi, Eyalet Kütüphanesi ve Victoria Sanat Galerisi’nin yanı sıra kentin tarihi binaları üzerine yansıtılan üç boyutlu görüntüleri Avustralyalılar ilgi ile takip etti.

Görsel şölene dönüşen Beyaz Gece’de trafiğe kapatılan ana caddelere ve parklara kurulan sahnelerde müzik, dans ve çeşitli eğlenceler gece boyunca vatandaşlarla buluşacak. Yerel saatle akşam 19.00'da başlayan etkinlikler sabah güneşin doğuşu ile sona erecek.

Fransa’nın başkenti Paris’te 2002'de başlayan ve dünyanın farklı şehirlerine de esin kaynağı olan Beyaz Gece, 2013 yılından itibaren Melbourne kentinde de ana etkinlikler kategorisinde düzenleniyor.

Victoria eyalet hükümetinin desteğiyle organize edilen ve ilk yıl 300 bin kişinin katılımının ardından ana takvime alınan Beyaz Gece’ye sonraki yıllarda ise 500 bin kişinin katıldığı açıklanmıştı.
Kaynak: AA