Arnavutluk'ta Çadırlı Protesto

On binlerce muhalefet yanlısı, başbakanlık binası önüne çadır kurarak hükümeti istifaya davet etti.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da on binlerce muhalefet yanlısı, başbakanlık binası önüne çadır kurarak hükümeti istifaya çağırdı.

Ana muhalefetteki Demokrat Parti tarafından düzenlenen protestoya, partinin genel başkanı Lulzim Başa, diğer muhalefet partisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protestocular, İçişleri Bakanlığı önünde toplandıktan sonra, başbakanlık binasına yürüyerek burada çadır kurdu.

Bina önünde attıkları sloganlarla ülke ekonomisinin kötüye gittiğini ve hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade eden muhalifler hükümetin istifasını isteyerek, haziran ayında yapılacak genel seçimlere geçici hükümet ile gitmek istediklerini belirten dövizler taşıdı.

Lulzim Başa, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen protestonun Arnavutluk tarihinin en büyüğü olduğunu savunarak, 'Bu hükümet ülkeyi yokluk ve kaosa sürüklediği için bugün buradayız. Adil ve dürüst seçimler istiyoruz. Hükümetin suç örgütlerinden ayrılmasını istiyoruz. Adalet, iş ve asil bir istikbal istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Başbakan Edi Rama ise protestoyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, azınlığın her talebini ve hoşnutsuzluğunu dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Bu arada, protestocular hükümet istifa edene kadar alandan ayrılmayacaklarını belirtirken, polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı da gözlemlendi.
Kaynak: AA