AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ Açıklaması

'Hayırcılar da evetçiler de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları. Bizim görevimiz bize oy veren, Anayasa'ya oy verecek olan evetçilerin sayısını yükseltmek. Hayırları da evete tebliğ etmek. Gayemiz bu'

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 'Hayırcılar da evetçiler de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşları. Bizim görevimiz bize oy veren, Anayasaya oy verecek olan evetçilerin sayısını yükseltmek. Hayırları da evete tebliğ etmek. Gayemiz bu.' dedi.

Eğitim Bir Sen'in 25. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Manisa Öğretmenevinde yapılan programda konuşan Özdağ, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Referanduma sunulan maddeleri tek tek anlatacaklarını kaydeden Özdağ, 18. madde ile ilgili 'Siyasetin seviyesini yükseltiyor, siyasetçiye seviye kazandırıyor. Biz bunları anlatacağız. Her maddeyi ayrı ayrı hayırcılar evetçiler konuşuyor. En son konuşan millet olacak. Evetler bizim için çok önemli. Cumhuriyet taçlanacak. Bu bir rejim meselesi değildir, sistem meselesidir. Yapacak daha çok işimiz var. Ben inanıyorum ki evetlerin çoğalacağını 60’lar civarında bir evetle referandum sürecinde yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum.' diye konuştu.

Söylem ve eylemlere dikkat edilmesi gerektiğini de ifade eden Özdağ şöyle devam etti:

'Burada hayırcılar da evetçiler de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşları. Bizim görevimiz bize oy veren, Anayasa’ya oy verecek olan evetçilerin sayısını yükseltmek. Hayırları da evete tebliğ etmek. Gayemiz bu. Bunu yaparken peygamber metodunu kullanmak, beşeri münasebetlerle medeni çizginin dışına çıkmamak; söylemlerimiz, eylemlerimizle laik olmak, kimseyi kırmadan Türkiye’yi kamplaştırmadan, Türkiye’de kavga ortamı oluşturmadan, kaosa sebebiyet vermeden bu referandum sürecini atlatmak.'

Programda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mesut Öner, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin ve sendika üyeleri katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından emekliye ayrılan ve görevde olan sendika üyelerine plaket takdim edildi.

Kaynak: AA