Ziraat Katılımın Malatya Şubesi Açıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: 'Vatandaşlarımız kendisini faizden uzak tutmak istediklerinde başvurabilecekleri bir bankanın olması çok önemliydi. Kamu adına bu alandaki ilk banka Ziraat Bankasıydı. Köylünün, çiftçinin bankasıydı ve vermiş olduğu kredilerle, teşvik ve desteklerle tarih yazdı' Ziraat Katılım Genel Müdürü Arslan: 'Dünyada maalesef Londra İslami finansın merkezi oldu, ama bizim amacımız Türkiye'yi, İstanbul'u bu anlamda bir merkez yapmak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 'Vatandaşlarımız kendisini faizden uzak tutmak istediklerinde başvurabilecekleri bir bankanın olması çok önemliydi. Kamu adına bu alandaki ilk banka Ziraat Bankasıydı. Köylünün, çiftçinin bankasıydı ve vermiş olduğu kredilerle, teşvik ve desteklerle tarih yazdı.' dedi.

Çalık, Ziraat Katılım Bankasının Malatya Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, çok önemli bir yatırımı kente kazandırdıklarını söyledi.

Ziraat Katılımın ilk şubesinin 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından İstanbul'da açıldığını dile getiren Çalık, şu an şube sayısının 46'ya yükseldiğini ifade etti.

Faizsiz bankacılığın vatandaşlar tarafından önemsendiğini dile getiren Çalık, şunları kaydetti:

'Vatandaşlarımız kendisini faizden uzak tutmak istediklerinde başvurabilecekleri bir bankanın olması çok önemliydi. Kamu adına bu alandaki ilk banka Ziraat Bankasıydı. Köylünün, çiftçinin bankasıydı ve vermiş olduğu kredilerle, teşvik ve desteklerle tarih yazdı. 2002 öncesi Ziraat Bankasının borç yükü, görev zararları tarihe düşülen çok önemli notlardı. Şimdi ise Ziraat Bankası hem kara geçmiş hem esnafımıza hem vatandaşımıza çok ciddi destekler veriyor.'

Özel sektörde faizsiz bankacılık yapan bankaların bulunduğunu, ama artık Ziraat ve Vakıf katılım bankalarıyla kamunun da bu alanda yer aldığını belirten Çalık, İslam dünyasının Türkiye'de finans merkezi haline getirilmesi adına açılan bu bankaların çok önemli olduğunu vurguladı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak da Türkiye'de tasarruf oranının düşük olduğuna işaret ederek, 'Bir türlü yastık altındaki paralar, bankacılık sistemi içine giremiyor. İnsanlarımızın hissiyatı ve hassasiyeti, inançlarından gelen birtakım özel duyguları var. Bu anlamda katılım bankacılığı, ülkemizde tasarruf oranının yükselmesine, yastık altındaki paraların ekonomiye kazandırılmasına vesile olacaktır.' dedi.

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan da Türkiye genelinde 46 şubeye ulaştıklarını belirterek, 'Katılım bankacılığı dünyada gelişen bir alan. Dünyadaki ismiyle İslami finans olarak gelişiyor. Türkiye'nin bir finans merkezi olma yolunda İslami finansı, katılım bankacılığını geliştirme stratejilerini hükümetimiz programlarına koymuştu. Dünyada maalesef Londra İslami finansın merkezi oldu, ama bizim amacımız Türkiye'yi, İstanbul'u bu anlamda bir merkez yapmak.' ifadesini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da katıldığı törende konuşmaların ardından kurdele kesilerek şube hizmete açıldı.

Çalık ile Çakır, açılışın ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA