Zeytin Ve Zeytinyağında Kalite Eğitimi

Edremit Ticaret Odası Zeytin ve Zeytinyağı Meslek Komitesi tarafından zeytin ve zeytinyağında kalite eğitimi verildi.

Edremit Ticaret Odası (ETO) Salonu'nda verilen eğitime İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir'den birçok üretici katıldı.

Zeytin Dostu Derneği Tadım Eğitimleri Koordinatörü Birsen Pehlivan, burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'Buradaki eğitimlerde temelde kaliteli zeytinyağına nasıl ulaşılır, her zeytinden kaliteli zeytinyağı üretilir mi, üretilmez mi? Zeytinyağını üretirken hangi hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Hangi kriterler bizim için önemli. Hangi değerlere dikkat edersek başarıya ulaşırız. Bunu tespit etmeye çalışıyoruz, bunu anlatmaya çalışıyoruz. Zeytinyağı tadımını teknik olarak nasıl yaptığımızı, bu işte bir tadım, tatmak gibi algılansa da mevcut bir tekniği var. Teknik nasıl uygulanır, hangi koşullarda uygulanır, hangi araçlar kullanılır ve tattığınızda ağız burun, beyinde hangi sonuçlar ortaya çıkar ve bu sonuçları nasıl değerlendiririz kısmını anlatmaya çalışıyoruz.'

Eğitimlerde zeytinyağı tadımının nasıl yapıldığını ifade eden zeytinyağı tadım uzmanı ve eğitmeni Seray Erçetin ise 'Zeytin zeytinyağında kalite, kaliteli zeytinyağı ve zeytin üretim teknikleri, bunların haricinde tarımsal pazarlama yani biz bu ürünleri üretiyoruz ama nasıl satacağız bunlarla ilgili eğitimler veriyoruz.' dedi.

Kaynak: AA