Yenişehir'de İçme Suyu Çalışmaları

Yenişehir ilçesinde su sıkıntısı yaşayan 7 kırsal Mahalle, suya kavuşacak.

Yıllardır yaz aylarında taşımalı suyla ihtiyaçlarını karşılayan Karaköy, Dereköy, Kavaklı, Süleymaniye, Yıldırım, Reşadiye ve Kirazlıyayla Mahallerine BUSKİ'nin döşeyeceği 53 kilometrelik hatla su verilecek.

Sulama hattının döşeneceği bölgede incelemelerde bulunan Yenişehir AK Parti ilçe Başkanı Adnan Kamıl, uzun zamandan beri susuzluk çeken Mahallelerin sonunda rahatlayacağını söyledi.

Kamıl, Mahallelerin suya kavuşması için yapılan çalışmaların sonuç verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Bu Mahallelere yaz aylarında Yenişehir Belediyesi'nin tankerleriyle su takviyesi yapıyorduk. Köylere su verebilmek için su arama çalışmalarımız aralıksız devam ediyordu. Süleymaniye Mahalesi'nde bulunan sular arsenikli olduğu için bu suları köy şebekelerine verilemedi. Karaköy civarında yapılan sondaj çalışmaları sonunda, 3 bölgede yeterli su bulundu ve kuyular açıldı. BUSKİ, suyun köylerimize taşınması için ihaleye çıktı. Gerçekleşen ihalede süre, 18 ay. Ancak ben bu sürenin daha da erkene çekileceğini düşünüyorum. Su hattı tamamlandığında, Yenişehir'de susuz Mahalle kalmayacak.'

İlçedeki 7 kırsal Mahalleye yapılacak su hattı için 53 kilometrelik çelik borular kullanılacak ve bu ana hatların dışında, 20 kilometre köy içi şebeke hatları yapılacak.

Kaynak: AA