Umre'ye Yolculuk

Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, umre yolculuğunun turistik bir seyahat değil, manevi ve uhrevi iklimlere yolculuk olduğunu belirtti.

Öztürk, Ünye Müftülüğü Merkez Kız Kuran Kursu'nda, umre vazifesi için kutsal topraklara gidecek 129 kişiye verilen eğitim programına katıldı.

Öztürk, şunları söyledi:

'Her şeyden önce umre yolculuğu turistik bir seyahat değil, bu manevi ve uhrevi iklimlere yolculuk. Manevi tarafımızı güçlendirmek için yaptığımız bir yolculuk olacak. Siz önce tevessül ederek gerekli hazırlıklarınızı, çalışmaları, tedbirleri, değişimleri yaparak bu noktaya geldiniz. Bizim bu yolculuğumuz basit bir turistik seyahat değil. Farklı bir gidişimiz var. İnşallah bu gidişimizi iyi değerlendirelim. Orada zamanlarımızı iyi değerlendirelim.'

Umre görevi sırasında sabrın önemine değinen Öztürk, şöyle devam etti:

'Umredeki günlerinizi altına çevirin. O hayatınızda çok farklı bir yön çizsin. Bu günleri diğer günlerinizden çok farklı değerlendirin. Bu, günlerinizin içerisinde leke olmasın. Sabırsızlık göstererek başkalarının hakkına, hukukuna geçmeyin veya başkasını kıracak, dökecek hiç bir şey yapmayın. Buradan giderken yanınızda ihtiyacınız olduğu kadar sabır götürün. Hz. İbrahim'i şaşırtmak, Hz. İsmail'i kandırmak isteyen şeytanların kurmayları, en büyük ve güçlüleri orada. O yüzden çok dikkat edeceksiniz. O yüzden buradan ihtiyacınız olduğu kadar sabırla gidin ve oradan çok güzel dönün.'

Konuşmanın ardından İl Müftü Yardımcısı Mesut Öztürk, Ünye Müftü Vekili Mehmet Okur ve Kuran Kursu Öğreticisi Emine Terzioğlu da umreye ilişkin bilgiler verdi.

Kaynak: AA