Tütünü, 'Kepez Geleceği Kodluyor Projesi Protokolü' İmzaladı

Kepez Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Kepez Geleceği Kodluyor Projesi Protokolü” imzalandı.

Tütünü, 'Kepez Geleceği Kodluyor Projesi Protokolü' İmzaladı
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, sınıflarda teknoloji üretilmesini sağlayacak, “Kepez Geleceği Kodluyor Projesi Protokolü”nü imzaladı. Kepez Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Başkan Tütüncü, Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural ile Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Arif Aydeniz protokole imza attı.

Teknoloji şenliği ve yarışma yapılacak

Protokol ile bilişim sınıfı eksik okullara sınıf kazandırılacak, uzmanlar tarafından bilişim sınıfı öğretmenleri eğitilecek, okullara eğitim setleri alınacak, BİLSEM’e robotik ve teknoloji marketi kurulacak ve eğitimlerin finalinde ortaya çıkacak buluşların sunumu için şenlikler düzenlenecek. Şenlikler kapsamında yarışmalar da yapılarak, öğrencilerin teşvik edilmesi sağlanacak.

Çocuklarımızdan ümitliyiz

Kepez Milli Eğitim Müdürü Vural, Kepez Belediyesi ile yine çocukların önünde yeni ufuklar açacak bir işbirliğine daha imza attıklarını söyledi.

Teknolojiyi kullanan ve üreten nesiller oluşturmayı hedeflendiğini açıklayan Vural, “Bu projeden ümitliyiz. Çocuklarımızın geleceğe daha iyi bakmaları sağlanacaktır” dedi.



Daha donanımlı çocuklar

Gelecek kuşaklarımızın modern dünyayla entegrasyonunu, sanatla bilişimle farklı bir iletişim kurmalarını sağlayacak örnek bir işbirliği protokolü imzalıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü ise “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birçok gönül gönüle verdiğimiz protokoller imzaladık. Çocuklarımıza yeni bir dünyanın kapılarını açacak birçok iş yaptık. Çocuklarımızın daha donanımlı olması, akıllarını daha iyi kullanabilmelerini sonuçlayacak, daha zeka ürünü mahsuller ortaya koyacak bir adımı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.



Geleceğe yatırım

Bu protokol kapsamındaki ilk hedeflerinin bilişim sınıfı olmayan okul bırakmamak olduğunun belirten Tütüncü, ikinci hedeflerinin de bu sınıfların en iyi şekilde kullanabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Artık şehircilikte en önemli adımların insan yetiştirmek ve gelecek kuşaklara yatırım yapmak olduğunun altını çizen Tütüncü, “Bu yönde bizde yeni kapılar açmaya gayret ediyoruz. Bu proje, belediyemiz müdürlükleri ile Milli Eğitim üzerinde yükselecek” dedi.



Sürdürülebilir üretim

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydeniz de, altyapıyı kullanarak yazılım ve kodlama konusunda eğitim verileceğini söyledi.

Teknolojiyi sadece kullanan değil, üretimlerini de yapan nesiller ortaya çıkarmak istendiğini ifade eden Aydeniz, “Uygulama laboratuarını Bilim Sanat Merkezi’ne kazandırarak, ilçe genelinde sürdürülebilir olması için her yıl üst segmentlerde projeler gerçekleşecek. Çip yapılarak, robotlar akıllı robotlara dönüşecek ve teknoloji günlük hayatta kullanabilir seviyeye gelecek. Ortaokulda bu seviyeyi getirerek, gelecekte söz sahibi olmalarını arzuluyoruz.”
Kaynak: İHA