Turizmcilerden Kars Valisi Doğan'a Ziyaret

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı (BYK) Cevat Engin Şahin, yönetim kurulu üyeleriyle, Kars Valisi Rahmi Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Kars bölgesindeki değerleri turizmcilerin bilmesi gerektiğini söyledi.

Ani'nin 15 Temmuz'da Dünya Miras Listesi'ne girdikten sonra daha fazla ilgi göreceğini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

'Ani çok önemli bir yer. İçinizde görenleriniz vardır. Tabi orada bir takım eksiklerimiz var. Altyapı da eksiklerimiz var. Biz çevre düzenlemesiyle ilgili ihaleyi yaptık ve kış biter bitmez, hemen müteahhit girip orada bir takım çalışmalar yapacak. Ani 15 Temmuz’dan sonra biraz daha fazla gündeme gelmeye başladı. Özellikle son günlerde Doğu Ekspresi ile bize gelen çok ziyaretçi var. Tren güzergahı daha farklı olduğu için daha fazla görülmeye değer yerlerde var. Özellikle öğrenciler, Ani'yi, Çıldır Gölü'nü ve Sarıkamış'ı ziyarete geldiler. '

TÜRSAB-BYK Başkanı Şahin, Ankara'dan Kars'a bir pazar hareketi başlatmayı amaçladıklarını belirtti.

İki gün kentte gezi ve incelemelerde bulunacaklarını anlatan Şahin, 'Hem kış turizmi anlamında hem de yaz turizminde burada hareket olabilir.' diye konuştu.

Kaynak: AA