Trabzon Ve Ordu'da Karla Mücadele Çalışmaları

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Bugün saat 16.00 itibariyle il genelinde anayolu ulaşıma kapalı olan yaklaşık 45 mahalle bulunurken söz konusu mahallelerdeki çalışmalar ivedilikle sürdürülüyor' Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: '350 personel, 282 araç ve iş makinasıyla kapanan 131 mahalle ve grup yolunu tekrar ulaşıma açıldı'

Trabzon ve Ordu'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından mahalle yollarında karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kar mücadele çalışmalarına büyükşehir belediyesi ekiplerinin yanı sıra ilçe belediye ekiplerinin de destek verdiğini işaret eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

'15 Şubat'ı 16 Şubat'a bağlayan gece başlayan ve bugün öğle saatlerinden sonra son bulan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan mahalle yollarının büyük çoğunluğu Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yeniden ulaşıma açıldı. Bugün saat 16.00 itibariyle il genelinde anayolu ulaşıma kapalı olan yaklaşık 45 mahalle bulunurken, söz konusu mahallelerdeki çalışmalar ivedilikle sürdürülüyor.'

Gümrükçüoğlu, ekiplerin il genelinde temizlik çalışmalarına da devam ettiğini belirterek buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının da aralıksız olarak sürdürüldüğünü aktardı.

Mahallelerin ana yollarındaki çalışmaların da büyük ölçüde tamamlandığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, 'Ana yollardaki çalışmaların büyük ölçüde tamamlanmasıyla tali yollardaki çalışmalara da hız verdik. Çalışmalarımız hafta sonu da aralıksız olarak devam edecektir.' ifadelerini kullandı.

- Ordu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Zorlu coğrafyaya sahip kentte oluşturulan sistemle kar yağışının çile olmaktan çıkarıldığını anlatan Yılmaz, '350 personel, 282 araç ve iş makinasıyla kapanan 131 mahalle ve grup yolunu tekrar ulaşıma açıldı. Kapalı olan diğer mahalle yollarının açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.' değerlendirmesini yaptı.

Ordu'da dün akşam itibarıyla karın etkisini artırdığına ve ortalama kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığına dikkati çeken Yılmaz, ekiplerin 30 hastayı sağlık kuruluşlarına ulaştırdığını ve 13 cenazenin defin işlemine de yardımcı olduğunu aktardı.

Yılmaz, tüm sahaya anında müdahale edebilecek ekip ve ekipman gücüne sahip olduklarına işaret ederek şunları kaydetti:

'Amacımız vatandaşlarımızı mağdur etmemek. Çalışmalarda önceliğimiz ilçe merkezlerindeki sağlık kuruluşlarının yolları ve ana arterler, daha sonra ise kent merkezindeki kaldırımlar. Bununla birlikte vatandaşlarımızdan ricamız kar yağışının yoğun olduğu bölgelere gitmeden önce araçlarında kış lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurmalarını ve herhangi bir durumda 444 1 052 numaralı çağrı merkezini arayarak bize ulaşmalarıdır.'

Kaynak: AA