'Törebe' Kadınların Dramını Anlattı

Başakşehir’de sahnelenen “Törebe” isimli oyunda çocuk gelinler ve öldürülen kadınların dramı anlatıldı.

'Törebe' Kadınların Dramını Anlattı
Ulvi Alacakaptan’ın yönetmenliğini üstlendiği kara komedi türündeki Törebe oyunu Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde sahne aldı. Mehmet Emin Kazcı’nın kaleme aldığı oyun, Başakşehirli tiyatroseverler tarafından ilgiyle izlendi. Birlik sahnesi tarafından sahnelenen oyun, çocuk gelinler ve öldürülen kadınların dramına ışık tutuyor. Kara komedi türündeki oyunun yönetmenliğini Ulvi Alacakaptan yapıyor. Töre konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını aktaran Alacakaptan, "İzleyici, tabiri yerindeyse acı acı gülecek. Sonunda daha da acı bir sürpriz bekliyor. Amacımız tabii ki izleyiciyi üzmek değil. Oyunun bir son cümlesi var, o her şeyi anlatıyor aslında. ’Törebe, katilin de öldürülenin de aynı törenin kurbanı olduğu bir körebe oyunudur.’ Evet, katil de törenin kurbanı. Öyle kötü bir gelenek ki bu, sanki mubahmış gibi, o da bir töreyi yerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

Sahne, ışık ve kostüm tasarımları "Birlik Sahnesi" oyuncuları tarafından tasarlanan oyunda ayrıca, Akın Güneş, Ceren Parlar, Funda Cansever, Gülsemin Şimşek, Nedim Çağlar ve Ümit Saçlı izleyici karşısına çıkıyor. Oyunun konusu ise şöyle:

"Anadolu’nun bir köyünde ailesiyle birlikte yaşayan Hazal’ın başına, kötü bir hadise gelmiştir. Aile, namusun temizlenmesi için Hazal’a zarar veren Meşkin ile evlenmesini istemektedir. Meşkin kabul etmez bu evliliği. Hazal ise olan bitene daha fazla dayanamayarak evi terk eder. İstanbul’da yaşayan ve gazetecilik yapan teyze kızı Gazel’e sığınır. Ancak Hazal’ı İstanbul’da iki tehlike beklemektedir. Kendisini öldürmek için takip eden büyük ağabeyi ve yolda kılık değiştirerek Taşkın’a dönüşen ve tacizlerini sürdüren Meşkin. Küçük ağabeyi ise Hazal’ın öldürülmesine razı değildir."
Kaynak: İHA