Terör Mağdurlarının Prim Borcunun Ertelenmesi

SGK Başkanı Bağlı: 'Özellikle terörden zarar gören esnaf ve işverenlerin 2016 yılında prim yükümlülüklerinin ertelenmesi, 2017 yılına geldiğinde bir anda primini hemen tahsil etmeyip bunu 2 Mayıs'a ertelememiz kendileri için çok ciddi bir kolaylık sağladı'.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, özellikle terörden zarar gören esnaf ve işverenlerin 2016 yılında prim yükümlülüklerinin ertelenmesinin, çok ciddi bir kolaylık sağladığını söyledi.

Bağlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında, SGK İl Müdürlüğü binasında basın mensupları ile bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla heyetler halinde illeri ziyaret ederek program kapsamı hakkında bilgi verdiklerini kaydeden Bağlı, Türkiye geneline ilişkin çalışmaların yapıldığını anlattı.

Programda temel hedefin ulaşılmayan işveren ve işsizin kalmaması olduğunu kaydeden Bağlı, tüm işsizlere ulaşarak, iş ve istihdam sağlamak için ellerindeki tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

İşsizlik sorununun azamiye indirgenmesinin amaçlandığını aktaran Bağlı, 'Ulaşamadığımız hiçbir işveren, danışmanlık ve yol gösteremediğimiz hiçbir işsizimiz kalamayacaktır. Biz bunu kendimize hedef olarak belirledik. İnşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz.' diye konuştu.

Terörden mağdur olan işverenlere de çok ciddi kolaylık ve imkanların sağlandığını dile getiren Bağlı, geçen yıldan kalan ve bu yıl vermek zorunda oldukları prim borçlarının 2 Mayıs'a kadar ertelendiğini bildirdi.

Bağlı, şöyle devam etti:

'Özellikle terörden zarar gören esnaf ve işverenlerin 2016 yılında prim yükümlülüklerinin ertelenmesi, 2017 yılına geldiğinde bir anda primini hemen tahsil etmeyip bunu 2 Mayıs'a ertelememiz kendileri için çok ciddi bir kolaylık sağladı. Terörden mağdur olan esnaf ve işverenlerimizin nakit ihtiyaçlarını gidermeye yönelik kendilerine tanınmış bir nevi sıfır faizli bir kredi.'

Kaynak: AA