Sözlü Açıklaması 'Türkiye'nin Nitelikli Konutlara İhtiyacı Var'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın nitelikli konutlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Sözlü Açıklaması 'Türkiye'nin Nitelikli Konutlara İhtiyacı Var'
TÜYAP, ÇUFAŞ ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen 11. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri İş ve İnşaat Makineleri Fuarı’nda stantları gezen Başkan Sözlü, yaptığı değerlendirmede fuara olan katılımın yüksek olmasının fuarın amacına ulaştığını belirtti.

Stantların birçoğunu ziyaret eden Başkan Sözlü, inşaat sektörünün günümüz Türkiye’sinde gözde sektörlerden bir tanesi olduğunu vurgularken kentsel dönüşüm konusuna dikkat çekti. Kentsel dönüşümde Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yapı müteahhitleri ve vatandaş arasında bir köprü olduklarını ifade eden Başkan Sözlü, Adana’da her zaman için önceliklerinin şehri korumak olduğunu kaydetti.

Stantları ziyaretinde kentsel dönüşüm projelerini inceleyen Başkan Sözlü, Türkiye’de konut sayısından ziyade niteliğin arttırılmasından yana olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşüm Türkiye’de moda oldu. Kentsel dönüşümle yalnızca binalar değil aynı zamanda şehirler de yenileniyor. Adana’da belirli noktalarda betonlaşmaya karşı bir duruşumuz var. Yapı müteahhitlerinden, firmalardan da beklentimiz kentin doğal dengesini bozmadan, yeşili koruyarak, hak sahiplerini de mağdur etmeden hareket etmeleridir” dedi.

Kaynak: İHA