Serebral Palsili Hastası Çocukların Hayali Gerçek Oldu

ODTÜ Koleji’nde aşçı Uğur Volkan Uysal eşliğinde Serebral Palsili hastası çocukların yemek yapma hayali gerçek oldu.

Serebral Palsili hastası çocukların hayata katılmaları, sosyalleşmeleri ve yeni çevre edinmeleri adına ODTÜ Koleji’nde aşçı Uğur Volkan Uysal ile birlikte Serebral Palsili hastası çocuklar yemek yaptı. Aşçı Uysal, Serebral Palsili hastası çocuklarla birlikte olmaktan ve yemek yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Hastalığa dikkat çeken Uysal, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. SERÇEV ve ODTÜ Koleji’ne çok teşekkür ediyorum. Serebral Palsili’nin farkındayız ve SERÇEV’in yanındayız. Bu tarz organizasyonları daha sıklıkla yapmasını tavsiye ediyorum. Sosyal sorumluluğun farkında olan insanların destek vermesi lazım, çünkü engelli vatandaşlar biraz toplumun dışındaydı son yıllarda. Bu ve bunun gibi organizasyonlar bizim farkındalığı anlatmamız, farkındalığı ortaya çıkarmamıza olanak sağlıyor. Çocukların sevebileceği orman meyveli 3 tane pasta hazırladık. Bu pastaları da velilerle birlikte yiyeceğiz” şeklinde konuştu.

Pasta yapan çocuklardan Tuna, “Çok eğlenceliydi. Ben çok keyif aldım. Pastanın içine burada bulunan her şeyden koyduk. Böğürtlen, bonibon, Hindistan cevizi koyduk. Çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.

Yemek yapmayı sevdiğini söyleyen Serebral Palsili hastası bir çocuk ise evde çatal, bıçak dağıtmaya yardım ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA