Şanlıurfa'da 'Burası Halep' Adlı Fotoğraf Sergisi Açıldı

Hayrat İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Şubesi, Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek fotoğraf sergisi açtı. İlki İstanbul’da yapılan “Burası Halep” adlı fotoğraf sergisinin ikinci ayağı Şanlıurfa’da Balıklıgöl Platosu içinde bulunan Hasan Paşa Camisinde yapıldı. Dün açılışı yapılan sergi bir hafta boyunca devam edecek. Hayrat İnsani Yardım Derneği İl Şube Başkanı Abdullah Toprak Halep’in kadim bir şehir olduğunu ve yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak gerektiğine dikkat çekerken sergiyi gezen çocukların yüzündeki ifade ise savaşın acı gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarttı.

Şanlıurfa'da 'Burası Halep' Adlı Fotoğraf Sergisi Açıldı
Toprak, Suriyelilerin bir çoğunun sınırdaki çadır kentlerde kaldıklarını ifade ederek, “Yanı başımızda Suriye’de yaşanan bu insanlık dramı artık ciddi manada büyüdü ve en son Halep Katliamında yüz binlerce insanın ölümüne neden olan Halep’ten çıkan insanlar şu an Türkiye sınırında ve İdlip’te çadır kentlerde kalıyor” dedi.

Fotoğraflarla anlatmak istedik

Halep’te yaşanan insanlık dramını fotoğraflarla anlatmak istediklerini vurgu yapana Abdullah Toprak, “Biz Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak bu kadim şehir Halep’i unutmamak adına ve kamuoyuna bunu tekrardan hatırlatmak adına İstanbul’da başlatmış olduğumuz “Burası Halep” resim sergimiz ikinci ayağı olan Şanlıurfa’da, burada Balıklıgöl’de bir hafta sürecek bir sergi açtık” diye konuştu.

Bu sergimiz bir hafta daha açık kalacak

Toprak son olarak ise, “Bu sergide oradaki insanların Halep’teki yaşanan dramı bir nebze de olsa fotoğraflarla anlatmak istedik. Bu sergimiz bir hafta daha açık kalacak. Umudumuz, temennimiz bu olayların bir an önce bitmesidir. Bu insanların bir an önce ülkelerine dönmesidir. Tüm halkımızı da buradan Balıklıgöl’de bir hafta sürecek olan sergimize katılmalarını ve bu sergide gezmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sergiyi gezen çocuklar, kendi akranlarının savaşta yaşadıkları acıları fotoğraf karelerinde bile olsa yaşadı.
Kaynak: İHA