Roman Çocuklar Hünerlerini Sergiledi

Kırklareli Valiliği tarafından hazırlanan 'Bir roman yazıyorum düşüm, gerçeğim' projesi kapsamında müzik eğitimi verilen Roman çocuklar gösteri sundu.

Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, Roman çocuklardan oluşan halk oyunları grubunun gösterisiyle başladı.

Ritm grubu gösterileriyle devam eden etkinlikte öğrenciler müzik aletleriyle türkü ve sevilen şarkıları seslendirdi. Öğrencilerin hazırladığı işaret dili korosu ise ilgiyle izlendi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, tören sonrası yaptığı konuşmada, Roman çocuklarının eğitimini önemsediklerini söyledi.

Projeyle Roman çocukların topluma ve hayata hazırlandığını belirten Civelek, Roman çocuklarına sosyal, kültürel ve sportif eğitimler verildiğini aktardı.

Projeyle çocukların yeteneklerinin de keşfedildiğini dile getiren Civelek, ''Allah'tan niyaz ediyorum roman çocuklarımızın düşleri gerçek olur. Bu tür projeleri gönülden destekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Program, öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Etkinliğe Vali Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara ile kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA