Öğrenciler Çevre Kirliliğine Dikkat Çekmek İçin Kitap Yazdı

Bodrum'da ilkokul öğrencileri çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla 'Çevre Koruyucuları' adlı kitap hazırladı.

Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğretmenlerinden Hafize Özçeri'nin rehberliğinde çevre bilincini artırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan kitaba 50'ye yakın öğrenci katkı sağladı.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kitap tanıtımına Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile çevre okullardan öğrenci, öğretmen ve aileler katıldı.

Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabının Muğla genelinde yürütülen 'Genç Kalemler Projesi' kapsamında yazıldığını kaydetti.

Sadece akademik başarı anlamında değil, kültür, edebiyat, sanat ve spor alanında da insan yetişmeye çaba sarf ettiklerini belirten Ekinci, bu sorumluluk çerçevesinde yeni yazarlar ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin eğitimde akademik kariyer anlamında çok iyi bir yerde olduğunu belirten Ekinci, 'Her geçen yıl çok net bir şekilde istatistikler bize gelişmemizi gösteriyor. Sportif faaliyetlerde de her gün yeni bir başarı, yeni bir derece alıyoruz.' diye konuştu.

Programda sahneye davet edilen öğrenciler, çevrenin önemiyle ilgili konuşmalar yaptı.

Öğrencilerin hazırladığı gösterinin ardından, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere plaket ve hediyeler verildi.

Salonuna kurulan stantta kitabın satışı da yapıldı.

Kaynak: AA