'Kuklacı Aranıyor' Oyunu Sahnelendi

Yıldırım Belediyesinin, çocuklara tiyatroyu sevdirmek için yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi 'Alo Tiyatro' kapsamında sergilenen 'Kuklacı Aranıyor' oyunu, çocukların beğenisini kazandı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu'nun konferans salonunda düzenlenen tiyatro şöleninde yaptığı konuşmada, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Donanımlı nesillerin yetişmesinde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin en az bilimsel çalışmalarla ilmi faaliyetler kadar önemli olduğunu belirten Edebali, 'Okullarda öğrencilere tiyatroyu sevdirecek 'Alo Tiyatro' projemizi başlattık. Yıldırım'daki 194 okulumuzdan hangisi ararsa, kendi salonlarımızda öğrencilere tiyatro keyfi yaşatıyor, salonu olan kurumlarımızda da tiyatroyu evlatlarımızın ayağına götürerek oyunları izleme imkanı tanıyoruz.' diye konuştu.

Geçen yıl 'Alo Tiyatro' projesi kapsamında 57 bin 360 çocuğu tiyatroyla tanıştırdıklarını anlatan Edebali, 'Bu rakamla yetinmeden ilçe sınırlarımızı da aşarak daha çok öğrenciye ulaşmak ve sanatı seven, sanatı icra eden nesiller ortaya koymak, gelecek hedeflerimizin başında geliyor.' ifadelerini kulandı.

Daha sonra sergilenen 'Kuklacı Aranıyor' oyunundaki, iş arayan bir kuklacının başvurusunun olumlu sonuçlanması için tüm hünerlerini sergilemesiyle meydana çıkan gülünç durumlar, çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Kaynak: AA