KOSGEB Siirt'te Girişimcilik Eğitimi Verecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü ile Siirt Üniversitesi arasında uygulamalı girişimcilik eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç arasında imzalanan protokol ile Siirt’te 270 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek.

Siirt Üniversitesinde gerçekleşen protokolde konuşan Rektör Prof. Dr. Erman, kalkınmanın temelinde girişimciliğin olduğunu ve kentte girişimcilik ruhunu daha da yaygınlaştırarak girişimci sayısını arttırmaları gerektiğini söyledi.

Kamu, sanayi ve üniversite işbirliğini her zaman önemsediklerini ifade eden Erman, bu tür işbirliklerini artırarak devam edeceklerini belirtti.

KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç da girişimcilere kılavuzluk yaparak işletmelerin en kırılgan olduğu ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini istediklerini kaydetti.

Erkılıç, 'Bu eğitimlerden başarıyla mezun olacak girişimciler işletme açtıkları zaman KOSGEB'den 50 bin TL hibe, 100 bin TL'ye kadar sabit yatırım desteğinden faydalanacaklardır.' dedi.

Başvuruların Siirt Ticaret ve Sanayi Odasındaki 'Kayıtsız Kalmayın' proje ofisine yapılacağı aktarıldı.

Kaynak: AA