Kaymakam Çetin'den Suriyeli Ailelere Yardım

Muş’un Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’in talimatlarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından Suriye’den gelen 3 aileye mobilya ve beyaz eşya yardımı yapıldı.

Kaymakam Çetin'den Suriyeli Ailelere Yardım
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Varto ilçesine gelen Suriyeli 3 aileye, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin sahip çıktı. Kaymakam Çetin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait sosyal marketten Suriyeli vatandaşlara giyim yardımında bulundu. Nerede bir mazlum varsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak onların yanında olduklarını ifade eden Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, "Bildiğiniz gibi ilçemizde üç Suriyeli ailemiz var. Arkadaşlarla birlikte evlerinde gerekli tespitler yapıldı. Kendilerine ellerimizden geldiğince yardımcı olacağız. Vakfımızın büyük bir giyim dükkânı var. Onların giyim ile ilgili olan ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün de onlara mobilya ve beyaz eşya yardımında bulunduk. Bundan sonrada tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Nerede bir mazlum varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti onların yanındadır. Evlerinin kirasını biz vereceğiz. Suriyeli vatandaşlarımızın memnuniyetlerini gördük. Memnuniyetleri bizleri de memnun etmiştir. Vakfımız her zaman maddi imkânı olmayan vatandaşlarımıza yardım vermeye devam edecektir. Devletin sıcak eli her zaman vatandaşlarımızın yanındadır. Devlet olarak vatandaşımızı sevindirmişsek ne mutlu bize. Biz her zaman maddi durumu el vermeyen vatandaşlarımızın takipçisi olacağız. Kendilerine bundan sonraki yaşamlarından başarılar dilerim" dedi.

Suriye’den Varto ilçesine gelen Ferit İbrahim adlı şahıs ise, Suriye’deki savaştan kaçıp geldiklerini ve burada yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, kendilerine sahip çıkan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin’e teşekkür ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA