Katarakt Ameliyatı Oldu, Ellerine Çok Şaşırdı

İçel’in Tarsus ilçesinde yaşayan 8. sınıf öğrencisi Eda Nur Akgündüz (13), yaklaşık 4 yıldır yaşadığı katarakt sorunu için ameliyat masasına yattı. Önce sol gözündeki katarakt sorunundan kurtulan Eda Nur, net görebilmeye başlayınca ilk baktığı elleri oldu. Uzun yıllar sonra ellerinin ayrıntılarını gören Eda Nur, “Ellerimdeki desenler çok güzelmiş” diye konuştu.

Katarakt Ameliyatı Oldu, Ellerine Çok Şaşırdı
Yaklaşık 4 yıldır iki gözünde de sorun olan ancak bunu kimseye söylemeyen Eda Nur, okulda öğretmenlerinin tahtaya yazdıklarını göremez hale gelince durumu ailesine anlattı. Anne Necla ve baba Erdal Akgündüz, kızlarını muayene için Medical Park Tarsus Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mahmut Ecel’e getirdi.

Ellerini görünce heyecanlandı

Op. Dr. Ecel, Eda Nur’un iki gözünde de katarakt olduğunu belirledi ve önce sol gözün ameliyat edilmesine karar verildi.

Operasyonun ardından Eda Nur’un sol gözü net görmeye başladı.

İlk olarak ellerine bakan Eda Nur, uzun süre sonra ilk kez ellerinin ayrıntılarını gördü. Avuç içlerindeki çizgileri inceleyen küçük kız, “Ellerimdeki desenler çok güzelmiş. 9 yaşımdan beri ellerimin ayrıntılarını bile net göremiyordum. Şimdi bu kadar net görünce heyecanlandım” dedi.



Sırada sağ gözü var

Op. Dr. Mahmut Ecel, küçük kızın kimseye söylememesi nedeniyle kataraktının ilerlediğini, ancak fako tekniğiyle ameliyatının yapıldığını söyledi.

Op. Dr. Ecel, “Eda Nur’un sol gözü neredeyse hiç görmüyordu, sağ gözü ise az görüyordu. Önce sol gözü ameliyat ettik. Uygun zamanda sağ gözü de ameliyat ederek sağlığına kavuşmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA