İstihdam Seferberliğine Katkı

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Topçuoğlu: 'Mart 2017 sonunda mevcut çalışan sayımızın yüzde 5 artırılması için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yeni düzenlemelerimizle işçi sayımız yüzde 5 artacaktır'

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliğini çok önemsediklerini belirterek, 'Mart 2017 sonunda mevcut çalışan sayımızın yüzde 5 artırılması için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yeni düzenlemelerimizle işçi sayımız yüzde 5 artacaktır.' ifadesini kullandı.

Topçuoğlu yaptığı yazılı açıklamada, artan işsizlik oranlarının aşağıya çekilmemesi halinde farklı ekonomik ve sosyal sorunların doğabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Holding olarak şu anda 2 bin 800 kişiye istihdam imkanı sağladıklarını belirten Topçuoğlu, şunları kaydetti:

'Yeni yatırım planlarımızı devreye sokarak ve mevcut yatırımlarımızın kapasitelerini artırarak azami ölçüde istihdam sağlamak için çalışacağız. Bu amaçla Mart 2017 sonunda mevcut çalışan sayımızın yüzde 5 artırılması için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yeni düzenlemelerimizle işçi sayımız yüzde 5 artacaktır. İş dünyası olarak, istihdam seferberliğini tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi düşünüp, her türlü fedakarlığı göstererek işsizliği aşağılara çekmek için katkı sunmalıyız.

İş dünyası ve devletimiz el ele verdikçe çözülemeyecek hiçbir sorunumuz olmayacaktır. Üretim ve ihracatın artırılması beraberinde istihdamın da artırılmasını sağlayacaktır. Güçlü ve büyük Türkiye için elbette herkes elini taşın altına koymak zorundadır. Nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için gerekli eğitim desteğinin verilmesiyle birlikte birçok sektörün bu alandaki kalifiye eleman sorunu da ortadan kalkacaktır.'
Kaynak: AA