Hatay'a Yeni Devlet Hastanesi

Kentte 91 polikliniğin bulunduğu 900 yataklı yeni devlet hastanesi hizmet vermeye başladı Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yılmaz: 'Hastanemizde, toplamda günlük tüm alanlarda 8 bin 500, 9 bin poliklinik hizmeti veriliyor'.

Hatay'da hizmet vermeye başlayan 900 yataklı 91 polikliniğin bulunduğu yeni devlet hastanesi basın mensuplarına tanıtıldı.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012 yılında ihalesi yapılan hastanenin 2016 yılında tamamlandığını söyledi.

Hastanede hasta kabulüne başlandığını ifade eden Yılmaz, 'Hastanemizin toplam alanı 139 bin metrekare, inşaat alanı 20 bin metrekare, toplam kapalı alanı ise 93 bin metrekare. Hastanemizde 91 poliklinik, 24 ameliyathane, 124 de yoğun bakım yatağı bulunuyor. Hastanemizde tüm odalar lavabo ve tuvaletli olarak hizmet veriyor. Merkez eski hastanemiz 150 yataklı, burası ise 900 yataklı. Bu hastaneyle birlikte Kamu Hastanelerine bağlı toplam yatağımız bin 50 oldu. Hastanemizde toplamda günlük tüm alanlarda 8 bin 500, 9 bin poliklinik hizmeti veriliyor. 236 hekimimiz var ve toplam 2 bin 200 personel bulunuyor.' diye konuştu.

Vatandaşların kaliteli, nitelikli, kolay ulaşılabilir, etkin sağlık hizmetine ulaşmasını hedeflediklerini vurgulayan Sebahattin Yılmaz, tüm vatandaşların sağlıklarına dikkat etmelerini, ama şifa bulmak için de geldiklerinde bu hastane de şifa bulmalarını temenni ettiklerini kaydetti.

Yılmaz, vatandaşların hastaneye gelmeden önce sıra beklememek adına merkezi hekim randevu sistemini aramalarını ve istediği hekimi seçerek beklemeden tedavi olabileceklerini hatırlattı.

Hastanenin tanıtımına İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ile Başhekim Mustafa Erdoğan da katıldı.
Kaynak: AA