Engelli Yeğenine 40 Yıldır Annelik Yapıyor

Çorum'da yaşayan 67 yaşındaki Memiş, anne ve babası yıllar önce vefat eden 41 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli yeğeninin bakımını 40 yıldır tek başına üstleniyor Memiş: 'Rabb'im inşallah bana kuvvet verir. Ben halası değil annesi olarak ömür boyu ona bakacağım'

GAZİ NOGAY - Çorum'da yaşayan 67 yaşındaki Pakize Memiş, anne ve babası yıllar önce vefat eden bedensel ve zihinsel engelli yeğeninin bakımını 40 yıldır tek başına yapıyor.

Yavruturna Mahallesi'nde müstakil bir evde yaşayan Pakize Memiş, bedensel ve zihinsel engelli yeğeni 41 yaşındaki Murat Memiş ile yaşam mücadelesi veriyor. Murat Memiş'e bakmak için hiç evlenmeyen, onun tüm ihtiyaçlarını tek başına karşılayan Memiş'in azmi ve duyarlılığı takdir topluyor.

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin doğuştan zihinsel engelli olduğunu ve yürüyemediğini söyledi.

Annesi 27 yıl, babası da 5 yıl önce vefat eden yeğeni Murat'a annesinin rahatsızlığı nedeniyle 1 yaşından bu yana kendisinin baktığını belirten Memiş, 'Murat'ın annesi mide kanseriydi. Doğumdan sonra rahatsızlığı arttı. Hastalığı nedeniyle Murat ile ilgilenemiyordu. Bu nedenle doğumundan beri Murat'a ben annelik yaptım. Ağabeyim de daha sonra gırtlak kanserine yakalandı. O da yıllar önce hayatını kaybetti.' dedi.

Yeğenine 40 yıldır annelik yaptığına dikkati çeken Memiş, şöyle konuştu:

'Murat'ın dayısı, teyzeleri de var ama herkes iyi gün dostu. Zorda kalınca kimse yüzüne bakmıyor. Ben de Allah korkusu var. Murat hastalanınca ben de etkileniyorum, moralim bozuluyor. Yaz aylarında hastaneye götürmek sorun olmuyor ama kış aylarında evden fazla çıkamıyoruz. Evde müzik dinliyor, futbol maçlarını izleyerek vakit geçiriyor.'

- 'Halası değil, annesi olarak ömür boyu bakacağım'

Yeğeninin bakımını ölene dek üsteleneceğini vurgulayan Memiş, 'Rabb'im inşallah bana kuvvet verir. Ben halası değil, annesi olarak ömür boyu ona bakacağım. Hiçbir ihtiyacım ve sıkıntım yok. Babamdan kalan maaş ile Murat'a babasından kalan maaşla geçiniyoruz.' dedi.

- 'Allah başımdan eksik etmesin'

Murat Memiş ise halasına her zaman dua ettiğini dile getirerek 'Allah ondan razı olsun. Halam olmasa çok kötü olurdum. 40 yıldır bana bakıyor. Hem annem hem de babam oldu. Allah başımdan eksik etmesin.' ifadesini kullandı.

İlkokuldan sonra okula devam edemediğini ama hep sevdiklerini iyileştirmek için doktor olmayı hayal ettiğini anlatan Memiş, 'Fenerbahçe'yi destekliyorum. Sow'u da çok seviyorum. Fenerbahçe'nin stadında maç izlemeyi çok istiyorum.' dedi.

Mahalle Muhtarı Seydi Demiray da Murat'ı çocukluğundan beri tanıdığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

'Halasından Allah razı olsun. Günümüzde birçok kişinin yapamadığını yapıyor. Eli öpülecek, örnek gösterilecek bir kadın. İnşallah nisan ya da mayıs ayında Murat'ı Fenerbahçe'nin bir maçına götüreceğiz.'
Kaynak: AA