Düzce'de Uyuşturucu Operasyonu

Sokak satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10'u tutuklandı.

Düzce'de uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendiği belirtilerek, Merkez Çiftepınarlar, Orhangazi Mahallesi'nde ve Konuralp bölgesinde organize olarak uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 12 şüphelinin ikametlerine şafak vakti gerçekleştirilen operasyonlara narkotik köpeklerinin de katıldığı bildirildi.

Açıklamada, 'Şahısların evlerinde yapılan aramalarda satışa hazır vaziyette 95 gram sentetik kannobinoid maddesi, 32,2 gram esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, uyuşturucu satışından elde edilen bin 705 lira nakit para ele geçirildi.' bilgisi verildi.

Örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan gözaltına alınan 12 şüphelinin adliyeye sevk edildiği aktarılan açıklamada, söz konusu şüphelilerden 10'nunun 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandığı, 1'i adli kontrol şartıyla 2 kişinin de serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şüpheli şahıslardan uyuşturucu madde temin ettiği tespit edilen 20 şahıs hakkında da adli işlem yapıldığı bildirildi.

Kaynak: AA