'Deveran Aralığı' Sergisi Makedonya'da Açıldı

Türk ressam Betül Burnaz'ın yağlı boya resimlerinden oluşan 'Deveran Aralığı' sergisi Makedonya'nın başkenti Üsküp'te açıldı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk Çarşısı'ndaki Çifte Hamam'da açılan sergiye Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Hakan Özçelik, Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz, burada yaptığı açıklamada, serginin Doğu ile Batı değerlerinin karışımı olduğunu söyledi.

Korkmaz, 'Yunus Emre Enstitüsü olarak daha önceki sergilerde hep şunu ifade ettik: Bize has, bizi yansıtan ve bizden olan sergileri, çalışmaları Makedonya'daki sanatsever ve edebiyatseverlerle buluşturma amacı güdüyoruz.' dedi.

Ressam Burnaz da yaptığı çalışmalarla Doğu ile Batı değerleri arasında bir senteze ulaşmak istediğini kaydetti.

Burnaz, 'Bu seri 33 eserden oluşuyor. Akrilik tekniğini çalıştık. Lafz-ı Celil, yani Allah isminin Arapça yazımını deformasyona tabi tutarak grafikler halinde soyut arkaplanların üzerine yerleştirdim.' dedi.

33 resimden oluşan sergi, 23 Şubat'a kadar açık kalacak.

Sergi daha önce Karadağ, Kosova, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta da açılmıştı.

Kaynak: AA