'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Programı

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan: 'Dünyada bilim, teknoloji hızla gelişiyor ve değişiyor. Işık hızıyla değişen bilim ve teknolojiyle birlikte ülkemizde de özellikle üretimin, istihdamın ve teknolojinin aynı oranda artmasının yanı sıra gelişmesi gerekiyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, 'Dünyada bilim, teknoloji hızla gelişiyor ve değişiyor. Işık hızıyla değişen bilim ve teknolojiyle birlikte ülkemizde de özellikle üretimin, istihdamın ve teknolojinin aynı oranda artmasının yanı sıra gelişmesi gerekiyor.' dedi.

Ceylan, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünde düzenlediği toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milli seferberlik çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'dan kamuoyuna duyurduğu, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında kente geldiklerini söyledi.

Kentteki ticaret, sanayi, esnaf ve sanatkarlar odalarının temsilcilerinin yanı sıra toplum yararına programı ve iş başı eğitim programı ile işe yerleştirilen, açık işe yerleştirilen ve engelli işçilerden oluşan işçi grubuyla görüşeceklerini ifada eden Ceylan, şöyle konuştu:

'Bugün burada çalışma hayatının tarafları ile bir araya gelerek ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı ve teşviklerimizi anlatacağız. Bu seferberlik kapsamında Bakanlık yöneticileri olarak bugün Antalya, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Çanakkale, Gümüşhane, Iğdır, Kocaeli, Mardin, İçel, Sakarya ve Zonguldak olmak üzere 12 ilimizi daha ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimize devam edecek. Dünyada bilim, teknoloji hızla gelişiyor ve değişiyor. Işık hızıyla değişen bilim ve teknolojiyle birlikte ülkemizde de özellikle üretimin, istihdamın ve teknolojinin aynı oranda artmasının yanı sıra gelişmesi gerekiyor. Bu manada 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' başlatıldı.

- 'Hükümetimiz, işsizliğin azaltılması ve istihdama yönelik gerekli tedbirleri alıyor'

Zonguldak'ta üretim ve istihdama yönelik yapılan teşviklerde Sosyal Güvenlik Kurumu ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü aracılığıyla yaklaşık 150 milyon lira teşvik harcaması yaptıklarına işaret eden Ceylan, şunları kaydetti:

'Zonguldak'ta diğer illerde olduğu gibi Bakanlığımızın çok önemli teşvikler yaptığını gördük. Emekli şehri kentte 126 bin 286 çalışanımız var. Buna karşın 154 bin 855 emeklimiz var. Çalışanlarımızın, emeklilerimizi finanse etmesi gerekiyor ama Zonguldak'ta bu rakamların en az yüzde 50 olması lazım. Hükümetimiz bu anlamda Zonguldak'a yönelik özel çalışmalar yapıyor. Biz işverenlere şu an istihdama yönelik hizmetlerde kullanmak için 90 milyon lira teşvikte bulunmuşuz. Bakıldığında 5 bin 590 kişiyle ilgili meslek eğitim programları yapılmış. Bundan 52 milyon lira ödeme yapılmış. Bakanlığımızın her iki il müdürlüğümüz aracılığıyla yaklaşık 150 milyon lirayı 2016'da üretim ve istihdama yönelik teşvik olarak sağlamış durumdadır. Hükümetimiz, işsizliğin azaltılması ve istihdama yönelik gerekli tedbirleri alıyor.'
Kaynak: AA