Burdur'da 'Kitap Buluştursun Bizi' Projesi

Karamanlı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Kitap Buluştursun Bizi Projesi' kapsamında yapılan sınavla veliler ödüllendirildi.

Velilerin çocuklarıyla kitap okuyarak, çocuklarına örnek olması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında öğrenci ve veliler seçtikleri bir romanı okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon, okunan kitaba göre soru hazırlayarak velileri sınava tabi tuttu.

Sınavda dereceye giren veliler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Nimet Güvener İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Karamanlı Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, eğitimin ailede başladığına dikkati çekerek,'Çocuklar dünyaya geldiği andan itibaren, anne ve babalarıyla iletişim içerisindedir. Çocukların rol modeli olan öğrenci velileri okumaya devam edersek, çocuklarımızı da okumaya teşvik etmiş oluruz.' diye konuştu.

Karamanlı Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz, projeyle velilerin çocuklarına örnek olması, okudukları kitabı değerlendirebilme becerisi kazandırılması, okuyan aile ve okuyan toplum oluşumuna katkı sağlanmasını amaçladıklarını vurguladı.

Oğuz, 'Öğrencileriniz sizin ne söylediğinize değil, ne yaptığınıza bakar. Dolayısıyla böyle bir yarışmaya katılan velilerimizden hiçbirinin kaybetmediğini düşünüyorum.' diye konuştu.

Tören sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA